Thursday, May 28, 2009

Onnistuivathan ne sit vihdoin kun malttoi lukea ohjeen kunnolla ja vaihtaa 0,5 numeroa pienempään puikkokokoon. Niin ja neuloa ekan sukan kahteen kertaan - toinen luonnistui sitten ihan eka yrittämällä ;)

Malli: Chevvy kirjasta Knitting Socks With Handpainted Yarn
Lanka: Araucania Ranco Solid, sävy 489 musta. Titityyltä.
Puikot: 2,25 mm

Loppulangasta neulaisin tuollaiset minisukat vielä yhdelle pikkumiehelle. Josko olisivat sopivat sitkun on taas sesonki.


Ja näitä riittää...
Malli: EZ's February Baby Sweater on two needles kirjasta Knitter's Almanac
Lanka: Manos del Uruguayn SilkWool, Lankaideasta
Puikot: 4 mm
Taisin tehdä pienemmällä puikkokoolla kuin viimeksi, sillä lanka riitti tällä kertaa vain nuttuun.

Tuesday, May 12, 2009

Edes mun muhkeat pohkeeni eivät vaadi ihan näin paljoa tilaa - etenkään tuollai kivasti sivuilla. Ai että miksikö kuitenkin neuloin tuollaiset kasvuvarat tuohon..?
Nooh, ennakoin täänpäiväisen koulutuksen mahdollistavan neulomisen ja otin kivaa lankaa, puikot ja kivan uudehkon sukkakirjan mukaan ja neuloa paukuttelin menemään ihan hyvässä uskossa melkein kolme tuntia. Jossain kohtaa pysähdyin vähän epäröimään, vilkaisin ohjetta - ja jatkoin. Kotona aloin kokonaan uusiksi ja nyt kolmannella yrittämällä alkaa näyttää suunnilleen siltä kuin kuvassakin.

Toinen kiva ylläri-pylläri tälle päivää oli salaatista esiin mönkinyt kirvalauma. Ystävyksistä kookkain kömpii tuossa lautasen vasemmassa reunassa. Yöök.

Thursday, May 07, 2009

Keksin vasta viikonloppuna, että äityköille (mun, armaan ja sit yhdelle varalle osoitteeseen jossa vierailin pitkään juuri mm. äitienpäivisin) pitää olla jotain muutakin kortit. Jotain pientä. Tiskirätit. Ekan aloin Luxus Cottonista, kun sitä nyt sattui hollilla olemaan ja kämpästä sattui löytymään keväisen väristä puuvillaa enempikin...

Äitienpäivän tiskirätit ryhmäkuvassa
vasemmalla Novita Luxus Cottonia ja Shimmereiden mallineule (idea Maijulta)
keskellä Novita Tennesseetä ja Travelling Vine Cloth
oikealla Novita Tennesseetä ja Rinsessoiden mallineuletta
kaikissa puikot 4,5 mm - vähän harvempaa neuletta, jotta rätit kuivuisivatkin joskus.

Monday, May 04, 2009

Tapasin viime viikonloppuna erästä hurmaavaa, kasvavaa vauvamasua ja sen kasvattajia. Keksin että haluan tehdä heille nyt ja heti jo jotakin, vaikkei sävyistä ole vielä aavistustakaan. Vaunut ovat kuitenkin beigensävyiset, joten...

Peiton malli: Moda 2/2002 (ohje on kaksinkertaiselle Woolille), mitat n. 60 x 80 cm
Lanka: Novita Luxus Cotton kaksinkertaisena, menekki noin 450 g
Puikot: 5mm
Reunavirkkauksessa ohjeesta poiketen yksinkertainen lanka ja 4 mm koukku eikä mitään rumia rapukerroksia.

Nalle on vanha tuttu Henri the Knitted Bear, joka sai tällä kertaa sisuksiinsa vanun ohella myös vähän vanua painavampia ohrasuurimoita, jotta se pysyisi pystyssä. Toivottavasti pikkuiselle ei tule vilja-allergiaa.. ;) Rusetti kaulassa vaihtuu oikeaan sävyyn sitten heti kun se on selvillä.

Cotton oli (yllättävän) mukava lanka neuloa eikä halkeillutkaan ollenkaan niin paljoa kuin muistin merseroimattoman puuvillan tekevän. Aika painavahan peitosta tuli, mutta nytpä se toimii myös kellimisalustana. Ajattelin, että tuon sävyisen peiton raaskii ehkä laittaa ihan nurmikkoakin vasten, kun siinä ei kaikki ihan heti näy. Ja jos näkyykin, niin tuo lankahan on konepestävä ja käyttäytyi testing-pesussa ja sen jälkeenkin oikein hyvin.