Thursday, April 23, 2009

Taannoin lomaillessa syntyi enempikin pipoja ja lapasia. Tälle keväälle niitä tuskin/toivottavasti enää tullaan tarvitsemaan, mutta onpa sitten kampetta ensi talven varalle.

Pipan ohje on Thorpe, tumppujen Kirsiärrältä
Pipassa lankana Manos del Uruguay Wool Classica, tumpuissa Fritidsgarn + kiekurat Manosta
Molemmissa puikot 5,5 mm

Lapaset on huovutettu pariin kertaan farkkupyykin seassa ja sitten sheivattu armaan tukkakoneella. Veskissä näytti kyllä siltä kuin siellä olis parturoitu jonkun Juan-Pablon rintakarvat ;)

- -

Pakettia eräälle kauan kaivatulle ja hartaasti odotetulle pikkuihmiselle
Nutun malli vanha tuttu, pipa Thorpe ja sydämen malli on Little Hearts. Lankana Manos del Uruguayn Silk Wool. Unelmaisen pehmoinen, mutta kosteana tuoksu etikkainen, maku pyöreä - ei vaiskaan tota viimeistä.

- -

Ja vielä lämmikettä pienille sisaruksille:
Pipa Norwegian Sweet Baby Cap, kaveriksi nutulle.
Sukat noin kokoa 23 Tinttamarellista extrabonuksena saadusta Fabelista.

Sunday, April 19, 2009

Henri the Knitted Bear

Ihastuin malliin ihan hirmuisesti, vaikken enää muistakaan mistä/keneltä sen alunperin bongasin. Myös armasta huvitti ajatus neulotusta, seikkailevasta kaimastaan, joten...

Henkka on kaukosäätimen valtias ja katselee telkkaria...

Henkka syö tuoretta pullaa...

Henkka surffaa kännykällä...

...ja lopulta Henkka menee nukkumaan.

Lanka: Suomalaista Angoralankaa (angoraa/lampaanvillaa 50/50), tuottaja Heli Huttunen Kiuruvesi, lanka on kaverin tuliaisia edelliskesältä jostakin päin Itä-Suomea
Puikot: 2,5 mm
Silmissä, nenässä ja kaulahuivissa Chevaliereista yli jäänyttä Novitan Luxus Cloudia

Friday, April 17, 2009

Ajattelin koko talven että tarvitsisin mustat lapaset. Aloitin Novitan Luxus Cloudista Yellow Harvesteja useammalla eri puikkokoolla todetakseni, ettei se millään ole riittävän tuhti lanka kyseiseen malliin. Onneksi Tikrulla on muitakin loistavia lapasmalleja.

Ohje: Chevalier (pdf)
Lanka: Novita Luxus Cloud
Puikot: 3,5 mm

Harmaat Chevalierit ovat lämmittäneet käsiäni valmistumisestaan asti miltei joka päivä. Malli vaan on täydellinen ja palmikot napakoittavat neuletta niin, ettei lapaset kädessä oo yhtään pökkelö tai kömpelö olo.

Samaan settiin kuuluu lörö-pipo, sekin toistoa
Ohje: Felicity (pdf)
Lanka: Novita Luxus Cloud
Puikot 4 ja 5 mm

- -


Löysin tään mössan joskus selaillessani Ravelryssa löysemmänpuoleisten pipojen ohjeita. Kuin sattuikin, mulla oli kaksi kerää ärjynpinkkiä Alfaa jemmassa, joten paksut puikot ja pari tuntia.

Ohje: Elizabeth
Lanka: Sandnesgarn Alfa, 1½ kerää
Puikot: 8 mm
Tästä tuli hervoton, mutta mahtuupa tukkakin sisään vaikka tuuli käykin läpi harvan pään, eiku pipan. Lomalla meillä ei ollut ihan joka päivä treffejä suoristusraudan kanssa..

Monday, April 06, 2009

Taas yksi näitä. Sit ei oo enää tiedossa kuin ehkä pari tässä keväällä ja kolmas alkukesästä. Vai onko jollain uutisia..? ;)

Malli: EZ's February Baby Sweater on two needles
Lanka: Jaeger Baby Merino DK (kotiutunut joskus kauan sitten Menitasta)
Puikot: 4 mm

Malli toimii vähän paksummallakin langalla! Tosin sitä kannattaa varata riittävästi, ettei joudu tekemään 3/4-hihoja... Napinlävet vois kans tehdä vähän tiuhempaan, kun kerrostiheyskin on eri luokkaa.

- -


Tätä neuloessani sain kuulla muutamaankin otteeseen ihmettelyä, että mitä sä oikein neulot?! Ou jees, värivalinta on mun puikoilleni varsin epätavallinen, mut eipä tää miulle olekaan. Huivin tarina on sellainen, että yksi neulovista tädeistäni oli jo hankkinut langat tyttärensä synttärihuivia varten, mutta menikin vähän puihin ohjeen mallineuleen kanssa ja pyysi mut apuun. Toimitus kesti, mutta nyt se on valmis.

Ohje: Mustikkahuivi (ehkä pikemminkin Hillahuivi?), SK 11-12/08, löytyy vähän ylimalkaisempana versiona myös TT:n sivuilta
Lanka: Sandnesgarn Kitten Mohair, menekki 150 g
Puikot: 6 mm

Tupsut päädyin solmimaan ohjeen mukaisesti (solmi nippu ensin keskeltä, pujota sitten huivin reunan läpi ja solmi vielä uudelleen) muhkean palleroisen aikaansaamiseksi.

- -

Loma-loma, jee! Ohjelmassa ei kuitenkaan ole mitään erityistä, rauhaisaa löllimistä kanssa läheisten. Mukavata Pääsiäisviikkoa kaikille!