Wednesday, February 25, 2009

Flunssassa, kun ei voi ulkoilla eikä tehdä kotitöitä saati käydä töissä, saattaa tulla neulottua yllättävän paljon. Se hiljattin valmistunut isompi juttu, josta lupailin kuvia, on lumimorsiamen äidin pörröjakku. Sain viestin, että se saapui kyllä perille, mutta voi, se onkin liian pieni eikä mahdukaan toisen jakun päälle kuten sitä oli alkuperäinen tarkoitus käyttää.

Voi itku! Toivottavasti jakulle on kuitenkin muuta käyttöä esim. hihattomien yläosien päällä...

Malli: Vähän niin kuin Sunkist (pdf), paljon omasta päästä
Lanka: Sandnesgarn Funny + Lanett
Puikot: 6 mm
Näkymättömät nepparit Merlettosta

Omiin tarpeisiin (tosiaan joo, älkää pyytäkö kuvaa hattuhyllystä ;) on valmistunut mm.
Malli: Sweet Honey Beret, IK Winter 2008
Lanka: Sublime Angora Merino, samassa Husk sävyssä kuin ohjeessa
Puikot 3,5 ja 5 mm

Tää oli niin työläs tehdä. Oikeesti. Tahkosin ensin mallineuleen kanssa ees ja taas, se ei vaan mahtunut kaaliin. Sitten kun alkoi mahtua, työ joutui väistymään jonkun kiireellisemmän projektin tieltä pois ja mallineule pääsi taas livahtamaan karkuun mun kaalistani. Sitten päästiin kavennuksiin asti, mutta silmukkamäärät eivät meinanneet millään täsmätä eikä mallineule jatkua kauniisti.

Kun vihdoin oli valmista, huomasin ettei tamineesta tullutkaan beret vaan ihan vaan pipo. Purin kavennusten alkuun, neuloin muutaman tuuman lisää ja kävin taas taistelun kavennusten kanssa. Mutta nyt se on valmis. Eikä se sovi mulle yhtään. Voih, mä kun olisin niin mielelläni suloinen baskeri lady, mut minkäs teet kun oon vaan pipopäätyttö.

Malli: Vähän niinku Wham bam thank you for your Lamb, paitsi että Alpaca eikä Lamb
Lanka: Blue Sky Alpaca & Silk
Puikot: 3,5 mm
Silmukoita 60, ainaoikeaa niin kauan ku lankaa riitti. Ihastuin malliin kun näin sellaisen Katinkontin kaulassa ja ystäväiseltä saatu unelmaisen pehmeä lanka toi mallin taas mieleeni. Tuli ihan passeli lämmike näin ohukaisellakin langalla.

Malli: Super Mittens
Lanka: Naturwolle sävyssä Ballerina
Puikot: 5,5 mm
Pikainen, suunniteltu ja kiva rojekti, mätsää vanhaan huiviin.

Thursday, February 19, 2009

Jaa että missäs sitä oikein on luuhattu...

No ensiks mä neuloin ihan hulluna näitä sydämiä kaikille kavereille. Kaikilla langoilla sydämistä meinas tulla niin ihania, että "iih, pakko saada just tällainen itellekin". Muutamia tuli siis kaksin kappalein... Ohje edelleen Teresa Foxin Little Hearts (pdf).

Sit kävin kahvilla neulojakavereiden kanssa ja sain ystispäivälahjaksi mm. tällaisen ihanuuden. Se on alkanut jo muotoutua Wham bamiksi, vaikka lanka onkin aikas paljon ohjeen lankaa ohuempaa.

Sit mie juhlin varsinaisena Ystispäivänä kavereiden häitä... Oli vissiin aika hauskaa ;) [huomatkaahan teemaan ja huiviin mätsäävä sydän!]

Sit mie tulin kipeäksi, asioin Mummolan Wintillä ja sain ihanaa postia. Tosi nopea toimitus muuten ja kassit + pussukka ovat ihailtavan huolellista työtä.

Kotona toipilaana pötkötellessä olen sit saanut neulottua yhtä ja toista... Eka valmiiksi tuli...

...taas yksi tällainen
February Baby Sweater on two needles, Elizabeth Zimmermanin kirjasta Knitter's Almanac
Shibui Knits Sock sävyssä Blossom Titityystä
3,5 mm

Neuloin tätä nuttusta töissä yhdessä koulutuksessa. Siinä oli työkavereilla ihmettelemistä:
-Ai ylösalaisin?!
-Joo, kato tää tulee tästä ja sit tää tulee tästä...
-Mitäs sä nyt teet?!
-Otan näit hihasilmukoita apulangalle odottamaan, kato kun hihat neulotaan tästä sit jälkeenpäin...
-Miten tuolta kerästä tulee nappeja?
-No kun... mä kokeilen sellaista että pujottelin napit jo valmiiksi lankaan ja neulon ne sitten suoraan paikoilleen
-Ai jaa, voiks niin tehä?
-No emmä tiiä, ajattelinpa vaan kokeilla kun inhoan kaikkea viimeistelyä ja neulan kanssa huiskimista. Mut kyllä näitä nappeja on kyl aika tylsää lykkiä eteenpäin tässä langassa.
-Mites sitten jos nappi irtoaa, niin purkautuuks se sit siitä kohtaa koko neule?
-Jaa-a kuule, ei kai se nyt vauvan nuttu niin kovalle koetukselle joudu...

Koska lankaa tuntui riittävän loputtomasti, neuloin vielä tällaisetkin

Norvegian sweet baby cap (idea Mustalta Lampakselta)
2,5 ja 3 mm sekä koukkunen 3 mm
Ja nuttutytön äidille sydän. Nämä ovat jo postipojan matkassa kohti Nastolaa.

Yhden isommankin jutun sain juuri pois puikoilta - jopa 9 päivää ennen deadlinea - mutta esitelmöin sen vasta kun se on saajallaan ja olen kuullut että olnks se yhtään sellainen kuin piti. Sit aloin yhden lahjan jonka saajalla on merkkipäivä 9.3 - vilkutuksia kummitädille, jos satut lueksimaan tätä.


Tuesday, February 10, 2009

Lumimorsiamen keeppi

Malli: Norah Gaughanin Twisty Turns kirjasta Wrap Style, koossa 41
Lanka: Katia Angora (70 angoraa, 30 villaa), menekki 125 g, Tapiolta
Puikot: 5,5 mm

Kiva malli, vaikka 4 o, 4 n -ribbi ja karvaava lanka välillä ottivatkin päähän. Eikä tässä blogin mukaan mennytkään kuin knafti kuukausi, vaikka tän neulominen tuntuikin kestävä kaauuan. Kokoamiseenkin tarvittiin armaan insinöörin apua, sillä avaruudellinen hahmottamiseni ei taida pitkästä matikasta huolimatta yltää Norahin tasolle.

Ehkä fiilis projektin venymisestä ja vanumisesta johtui häämöttävästä deadlinesta, hollanninsuomalainen lumimorsian kun sanoo tahdon - tai jotain - jo 28.12. Meinasin laittaa paketin postiin, mutta kun kuulin Hollannin postin kiikuttavan yksiä kalvosinnappeja melkein kaksi kuukautta, niin en taida uskaltaakaan. Lentokoneessa, morsiamen äidin sylissä keepin taitaa olla turvallisempaa matkustaa. Seuraavaksi olisi tarkoitus jakuttaa morsiamen äiti.

Saturday, February 07, 2009

Tänä viikonloppuna suunta käy erään pienen ristiäisiin. Pienen miehen harteilla painaa toistaiseksi ainoana pojanpoikana raskas vastuu jatkaa mun äidin puolen sukua nimenkin puolesta ;)

Nuttua pukkas taas
Malli: Vanha tuttu Elizabeth Zimmermannin February Baby Sweater on two needles kirjasta Knitter's Almanac, aina yhtä ihana
Lanka: Shibui Sock sävyssä Anime Titityystä
Puikot: 4mm

Numeronapit Merlettosta.

Isosisko kohta 3v. saa tasapuolisuuden nimissä Finlaysonin Rakkausmuumi-pikkupyyhkeen sekä pienen pinkkikirjavan sydämen. Isosisko oli kyllä tuumannut, että ei hän haluaisi vielä niin kovin iso olla. Voi toista.

Wednesday, February 04, 2009

Tätä riivais joku ihime hyytyminen. Aamuisin jaksaa just töihin ja iltasin takaisin sohvalle. Siitä on sitten hyvä kammeta itsensä iltaisin nukkumaan ja aamulla taas sama alusta ;) Ihan toimettomana sentään en malta sohvalla edelleenkään rötvätä, vaan kädet - ja usein myös suu* - käyvät miltei entiseen tahtiin. Yksi pikkunuttu on kuvaamatta ja Twisty Turns pientä neulomista ja kokoamista vaille valmiina.

Tähän väliin sain kuitenkin näin Ystävänpäivän kynnyksellä kirjaston Closely Knit'sta inspiksen. Toteutukseen idean apinoin Amelieta seuraten (pdf).

Vasemmanpuoleisessa lankana Lanett, oikeassa Sublimen Kid Mohair. Kiva, nopea ja addiktoiva malli. Aloitukset tein niinku alkais i-cordia ja kitchener stichit tein Tarjan vinkkiä noudattaen - kätevää!

*kuulin tänään yhden pikkuihmisen äidiltä heidän keskustelleen mun tapaamisesta. Tyttö oli varmistanut äidiltä: "Ai Laura, onks se se joka puhuu paljon?"