Saturday, January 24, 2009

Taas näitä:
Malli: February Baby Sweater on two needles, Elizabeth Zimmermanin kirjasta Knitter's Almanac
Lanka: Shibui Knits Sock sävyssä Wasabi Titityystä
Puikot: 3,5 mm

Ihana malli, taas. Mutta mähän uhkailinkin taannoin, että kaikki tulevaisuudessa vauvan saavat kaverit tulevat varmaan saamaan tällaisia eri sävyissä. Ihana lanka, ekaa kertaa. Somat sydännapit (lähikuvaus ei onnistunut millään) taas Merletosta. Pakettiin, postiin ja toivottavasti ihasteluiden saattamana käyttöön ;)

Tuesday, January 20, 2009

Mallit: Cosmicpluton Waffles ja kummipoikaseni, huomenna 5v.
Lanka: Lanett, menekki 6v. kokoon 250 g
Puikot: 3 mm

Langan väri on nuoren herran itse valitsema. Tekstasin äidilleen vähän ennen joulua, että mikä olisi kaverin lempiväri ja luettelin muutaman vaihtoehdon. "Turkoosi", oli kuulunut päättäväinen vastaus. Tämän jälkeen värit oli käyty vielä legopalikoista yms. läpi ihan varmuuden vuoksi, mutta vastaus piti. Mitäpä siinä voi kummi muuta tehdä kun tilata turkoosia lankaa ;)

Kuten kuvastakin näkyy kummitädin antaman lahjaneuleen sovittelu on totista puuhaa ja neule on just prikulleen sopiva, eikä sen käyttöikä tule välttämättä olemaan kovin pitkä. Mut kunpa se olisi sen aikaa mieleinen... Neuletta oli niin mukava tehdä, että jäin haaveilemaan Thermalista ihan oman kokoisena.

Thursday, January 15, 2009

Taas on se aika vuodesta kun valmistaudutaan kummipoikasen synttäreihin. Hänen lahjansa on vielä vähän kostea eikä siksi kovin kuvauksellinen, mutta koitan saada siitä viikonloppuna oikein poseerauskuvia. Veljensä paketista tulee paljastumaan pipa.

Malli: Ihan perus ylhäältä-alas
Lanka: Novita Cloud (se bambuvilla)
Puikot: 4 mm
Rintamerkit Europehousesta.
Idea osin omasta pipasta johon just lisäsin pirulaismerkin ja osin Markalta - haa, voihan sen kääpallon siihen kääpallopipaan toteuttaa muutoinkin kuin neulomalla. Lanka oli kivaa, napakkaa mut pehmoista. Mut mistäs muualta sitä sais kuin tehtaanmyymälästä..? Siis ilman tilailua = postikuluja. Anttilan hylly ainakin on ammottanut tyhjyyttään jo toista kuukautta.

Korialle kun kerran pääsin, jämähdin Ullan artikkelin ja Naimisissa käsitöihin -blogin postauksen ansiosta Bambu-hyllyn kohdalle kun sellaisen kerran kohtasin. Kesälankojahan ei saa mistään talvella. Väriksi valikoitui sininen koska a) siinä ei näy kaikki röhnä ja b) kaakelitkin on siniharmaat. Sinisiä ovat myös sakset ja korkinavaaja, ekat ekaan omaan kotiin hankitut kyökkitavarat. Muki on turkoosi, sillä sininen ja turkoosi ovat tammikuun ja pakkasen värit ja joulun jälkeen kaivetaan talven väriset mukit alahyllylle ja tuikut telkkarin vierustalle.

Ihan ensimmäisen (eka vasemmalta) neuloin Chinese Waves Dishclothin ohjeella. Siitä tuli aika karhea toiselta puolelta, joten jäin miettimään hankausominaisuuksia (meillä kun jostain syystä röhnät ehtivät usein vähän pinttyä) ja päädyin Jatan Hierovaan mallitilkkuun. Kolmanteen halusin vieläkin rouheampaa pintaa, joten kaivoin arkistoista Fad Classicin ohjeen. Kaikissa puikot 3,5 mm ja näihin kaikkiin kolmeen riitti yks kerä. Toistaiseksi olen uusiin "räteihini" varsin tyytyväinen. Myös armas osaa käyttää niitä. Koosta tuli vähän puhetta, jotta isompia saisivat olla. Totta. Ens kerralla sitten.

Tapio lähetti mulle tällaisia ihkupalleroita. Niistä tulis Twisty Turns suomalaishollantilaiselle lumimorsiamelle.

Sunday, January 11, 2009

Varsinainen valitusosasto ;)

Hyvissä ajoin ennen joulua neulomani sukat paljastuivat odotetusti jouluna paketista ja... Olivat sitten Tapanina jo tämännäköiset:

Lähikuvaa ihanasta nukasta:

Jep-jep. Selvityspyyntöä langan (Online Supersocke Silk) ostopaikkaan on jo kuvien kera meilailtu. Vastausta ootellessa...

Toinen murheita jo neulottaessa aiheuttanut lanksu oli Novitan Nalle. Lankakerässä oli solmu ja lanka oli kertaalleen kokonaan poikki. Ajattelin neuloessa, että ei j*******a, silloin harvoin kun tätä lankaa nykyään enää ostan/neulon, niin aina käy näin. Saatuani sukat valmiiksi naputtelinkin Novitalle viestiä asiasta. Vastaukseksi sain varsin yleispätevän oloisen vastauksen otsikolla "Reklamaatiovastaus", jossa mm.
- asianmukaisesti pahoitellaan solmua ja langan katkeamaa
- selvitetään kuinka tuotantoteknisistä syistä lanka saattaa sisältää solmuja (mitähän tuotantotekniikkaa muut langanvalmistajat sitten käyttävät...)
- kerrotaan kuinka Nalle Colori -langan kohdalla tavoite onkin satunnaisesti pari solmua per kerä (ai no jos se tavoite, niin sittenhän se on toteutunut hyvin)
- mainitaan, että solmut eivät ole virhe (niin joo, varoitetaanhan niistä useimmissa vyötteissäkin ja nehän olivat the tavoite), mutta katkeama on ja lähetetään korvaukseksi samaa lankaa eri värissä(!!!) ja vuosi sitten ilmestynyt Novita. Hohhoijaa.

Kyllä mun nyt tämän selvityksen jälkeen tekeekin mieli neuloa samaa lankaa taas;) Onneks kaapista löytyy montaa muutakin...

Tuesday, January 06, 2009

Pitääpä poiketa välillä tänne kertomaan, että missäs sitä oikein ollaan huinittu, kun kerran kummitätikin (tai ainakin hänen kaimansa ;) huhuilee kommenteissa elonmerkkejä. Kuluneen kahden viikon aikana olen ennättänyt mm. istumaan autossa yhteensä 1000 km matkan ja junassakin melkein neljä tuntia sekä tietenkin viettämään joulua mahdollisimman perinteisesti.

Jouluruokien valmistelemiseen taisin osallistua tänä vuonna ihan ennätyksellisen paljon.

komeakäsivartinen leipuri ei halunnut kuvaansa nettiin

Viime vuonna olin ollut näin kiltti...

...tällaisia korttejakin sain kaksi. Tosin synttäripäiväkin mennä vilahti tuossa hiljattain.

Lomalla pelailtiin paljon, syötiin masu luvattoman pullolleen herkullista ruokaa ihan liian monta kertaa (kertaalleen oikein tunnelmallisessa ravintolassakin) sekä saunottiin porukoiden ulkosaunassa. Ehdimme myös kyläillä ahkerasti ja askarrella kummipoikasen kanssa.

Synttärinäni, tuiki tavallisena ja ankeana arkimaanantaina, sain paitsi näin herkullista aamupalaa ilmeisesti myös hipun jotain aikuismaisuuseliksiiriä. Maltoin nimittäin uudenvuodenaattona lähteä rakettien jälkeen suorinta tietä kotiin. Pää, joka sai loman aikana myös uutta väriä, kiitti seuraavana aamuna ;)

Neulomaan ehdin harmikseni ihan nolon vähän, sillä vietän vasta tänään ensimmäistä pyjamapäivää omassa kotona kolmeen viikkoon.

Malli: Habitat Chevalierien kaveriksi
Lanka: Vuorelman Veto, ikävä kyllä jo lopetettu sävy
Puikot: 3,5 ja 4 mm
Kiitos kaikille neulojakavereille, jotka välipäivätapaamisessa lohduttivat, että kyllä se lanka varmaan riittää. Se riitti ;)