Monday, October 27, 2008

Sarjassamme pitkät toimitusajat ;)

Pikkusisko ihastui ensimmäisiin tekemiini En Pointeihin runsas vuosi sitten ja tilasi just samanlaiset mutta vihreät. Menin ja ostin samoin tein Pirkkaa vaaleanpunaisena ja iloisen vihreänä. Tein vaaleanpunaiset ekana joulupukin konttiin. Lannistuin kuitenkin Pirkan epätasaisesta huopumisesta ja ne vihreät sitten jäi... kunnes:

Malli: En Pointe
Lanka: Ohut Pirkka
Puikot: 3 mm
Helmet: Sinellin pussista

Vihreä Pirkka käyttäytyi vähän vaaleanpunaista sisartaan kiltimmin huovutuksessa. Vaikutusta saattoi olla myös sillä, että neuloin näiden tossujen kaikkiin reunoihin 3 s ainaoikeaa käpertymisen ennaltaehkäisemiseksi, sillä se ominaisuus tuntuu vain korostuvan huovutettaessa.

Saturday, October 25, 2008

Kaksi jo aikaa sitten valmistunutta huivia ovat taineet jäädä esittelemättä. Syysaurinko paisteli sohvalle kuitenkin niin kivasti, että keksin leikkiä vähän kameralla. Ensimmäisen huivin langan sain vajaat kaksi vuotta sitten päättyneellä sny-kierroksella jolloin salainen ystäväiseni oli Annash Tekele ja Tuunauksesta sekä Koulupenkiltä. Etsiskelin täydelliselle langalle pitkään täydellistä ohjetta, kunnes törmäsin jotain ihan muuta etsiessäni tähän Pretty Knitin huiviin. Ihanan yksinkertaista ja lanka pääsee kuitenkin esille. Säilöin blogin suosikkeihin ja päätin aloittaa huivin.. joskus. Huivi viihtyi aivottomana neuleena puikoilla luvattoman pitkään ennen kuin se suvaitsi valmistua. Siitä tuli kuitenkin ihana. Nyt puuttuu vain täydellinen mekko joka haluaisi olla sen kaveri.

Malli: Montego Bay Scarf, Interweave Knits Summer 2007 (Amy R. Singer)
Lanka: Hip Knitsin käsinvärjättyä 100 % silkkiä
Puikot: 6 mm
Koko: 35 X 150 cm, mallineule antaa periksi joka suuntaan
(taisin tehdä ohjetta vähän runsaammilla silmukoilla, ei muista)

Toisen huivin lankalöytö on tuoreempi, mutta tämäkin lanka tarvitsi täydellisen mallin. Eri merinoista neulomani kapoiset Lace Ribbonit ovat olleet ahkerassa käytössä, joten halusin tästäkin jotakin sellaista. Ei kuitenkaan neljättä ribbonia, joten...
Malli: Clapotis kapoisena (silmukoita 46 s) - suomeksi
Lanka: Iitin Värikeskuksen Silkkivilla (50/50)
Puikot: 4,5 mm
Koko: 20 x 150 cm
Kuvassa mukana myös onnistuneet raidat sekä auringon kipristämä naamari ;)

Tuesday, October 21, 2008

Lahjoja-täti iskee jälleen, kun kummilapsella on nimpparit tulollaan.

...ja tunkee lahjat omaan päähänsä, koska ne näyttävät flättellään niin oudoilta.

Novitan Woolilla ja 2,5 mm puikoilla 100 s, kavennukset mallia Turn a Square ja pääkallo silmukoita jäljitellen (ihan hullun hommaa ;) taas Hello Yarnin Biker Boysta. Nenä unohtus, mut ei anneta haitata.

Neuloin viikonloppuna formuloita seuratessa ja Liisaa apinoiden An Unoriginal Hatin Mambosta. Mun versiosta tuli kasin puikoilla kuitenkin keskikokoinen soputeltta, joten uusi versio pienemmillä puikoilla olis tulollaan..

Ai niin, terveisiä Lankakamarista ja kiitoksia nopeasta toimituksesta (tilaus to ja lanksu mulla ma). En malta odottaa että saan tään puikoille - ja ihan itelle ;)

Friday, October 17, 2008

Pakkasin hiljattain vauvan saaneelle työkaverille tänään tällaisen paketin. Toivottavasti sopii ja maistuu ;)

Malli: February Baby sweater on two needles, Elizabeth Zimmermannin kirjasta Knitter's Almanac, loistomalli edelleen
Lanka: Colinette Jitterbug, suklaisessa sävyssä Copperbeech
Puikot: 4 mm
Napit Koskikeskuksen Merlettosta. Mieli olisi tehnyt ostaa punaiset sydännapit, joissa oli ulkoreunalla "tikkauksia", mutta olis tullut pian liian tyttömäinen nuttu eikä nappeja ollut sinisinä.

Sunday, October 12, 2008

Muille neulomista
Kynsikkäät vol. 2 aavistuksen edellisiä leveämpinä ja korkeampina
Lanka: King Colen Anti-Tickle Merino Blend fingering weight (tätähän meillä riittää koko kartiollinen... ;)
Puikot: 2,5 mm

Kaura
Novitan silkkinen ja villainen Luxus Wind (sietää muuten näemmä purkamistakin, bambuinen sisarensa Cloudhan ei moisesta kuulemma tykkää)
3,5 mm
Oli tosi kiva malli neuloa, kun olis vaan malttanut tavata ohjettakin eikä vaan vahdata töllöä. Vilkutuksia vaan designerille. Pukinkonttiin, kun on ihan yhen näköinen.

Olen taas kerran pyhästi päättänyt vähentää pukinkonttiin neulomista. Listalla (woo, olen tehnyt sellaisen) on kuitenkin taas neljät sukat, kuusi tölkinpäälistä ja yksi liivi. Pitää tehdä ne kivalangoista, niin ei tunnu niin tylsältä.

Tuesday, October 07, 2008

Malli: kavennukset mallia Turn a Square, hymyilevät kääpallot Hello Yarnin Biker Boy -neuleesta (ohje löytyy Son of a Stitch'n Bitch -kirjasta), silmukkamäärä hatusta
Lanka: King Colen Anti-Tickle Merino Blend fingering weight (musta) ja Sandnes Lanett (valkoinen)
Puikot: 2,5 mm
Kuvausrekvisiitta: Salmiakki-krokot lähivideovuokraamon irtokarkkiloorasta ;)
Muuta: Mahtuu mun päähän töin tuskin, toivottavasti sopii 7v. täyttävän saajansa päähän paremmin. En vain osaa jättää pidempiä langanjuoksuja riittävän löysälle :(

Sunday, October 05, 2008

Vihreän villatakin kaveri

Vihreä neuletakki sai kaverin, jonka (ja näköjään yhden ohikulkijankin ;) armas halusi kuvata ulkona. Halusin kuitenkin sisäkuvankin, jossa on se nuttukin jonka kanssa tätä käytellään.

Malli: Lace Ribbon kevät-Knittystä
Lanka: Ilun värjäämä merinovilla sävyssä Kukkivat kunnaat
Puikot: 3,5 mm

Nyt näitä alkaa olla jo tarvittavissa sävyissä. Tällä kertaa en malttanut pingotella huivia ollenkaan, vaikka se olisi saattanutkin siitä vähän pehmetä. Tuollaiseksi makkaraksi se kuitenkin menee ja on itse asiassa aika kiva juuri sellaisena.

Puikoilla olis pääkalloja ja pienenpieni nuttu, menevät lahjaksi molemmat. Tälle kuulle löytyisi vielä kolme muutakin lahjottavaa, joista tosin vain yhdelle pitää kehitellä jokin neulottava lahja. Mitähän ne 4vee pojat tahtoo.