Tuesday, August 26, 2008

Posti toi tullessaan kivan kirjan. Tää on nyt se Knit and Tonicin Wendyn Custom Knits josta jo aikaisemmin höpisin jotakin.

Kivoimpia neuleita:


Kirja on uudella ja kivalla tavalla vähän erilainen kuin aikaisemmat hyllystäni löytyvät neulekirjat. Kuvien sommittelussa on käytetty tavallista enemmän mielikuvitusta ja onpa niihin onnistuttu ujuttamaan vähän muutakin silmänruokaa kuin ihan vaan neulepintaa...


...enkä mä puhu nyt mistään polkupyöristä, kukkakoreista tai takkatulista.

Väitin viimeksi neulovani Swallowtail Shawlia, mut tällainen tuli
Ohje: Mineco (Ravelry-pdf!)
Lanka: Samos Lollipop (tää lanka ei tästä huushollista ihan heti lopu...)
Puikot ja koukku: 5 ja 4 mm

Bongasin tämän kivan ohjeen Liis'lta (hänen Mineco). Kassi on osoittautunut jo varsinaiseksi tilaihmeeksi: (lavastetussa) kuvassa se on ahmaissut 7 kirjaa ja oikeassa elämässä kauppareissussa ainakin 2,5 litraa maitoa, pari purkkia viiliä, juustopaketin, banaaneja, säilyketölkillisen tomaattimurskaa, leipää ja tiski- ja pyykkipulveria.


Niin ja on se Swallowtailikin yhä puikoilla, ne nypyt vaan on niin ärsyttävii... ;)

Thursday, August 21, 2008

Ei väkisin. Samos ei ollut Nitor Removerista moksiskaan, vaan se on edelleen ihanan laikukas vaaleanpunainen. Tavoitteena oli sellainen varsin haalea hattaranpuna. Noh, nytpä neule on ainakin vähän siloisempi ja laskeutuvampi. Josko sit uudella yrittämällä vaikka harmaata.

Malli: Easy Raglan V-neck by Glampyre
Lanka: Novita Samos Lollipop
Puikkelot: 4,5 mm, joustinneuleessa 4 mm

Huomasin vasta ohjeen ostettuani, että mullahan olis ollut ihan sama ohje Stefanien kirjassa Fitted Knits nimellä Cozy V-neck Pullover with Deep Ribbing. Nooh, sitäkin sattuu. Tässä neuleessa ei tosin ole deeppejä ribbejä, vaan ihan vaan tuollaiset tuuman korkuiset. Pääntien ribit neuloin ihan hatusta, koska kaula-aukko antoi muuten varsin anteliaan vaikutelman...

Ihan kiva pitoneule tuli, tolle värille vaan pitää tehdä vielä jotain... Ja ylhäältä alaspäin on edelleenkin ainoa tapa jolla mä maltan neuloa helmasta ja hihoista riittävän pituiset ;) Toivottavasti Wendyn Custom Knits -kirjassa sellaisia malleja olisi paljon, sillä kustin pitäis polkea se mulle ihan näinä päivinä. Sitä odotellessa neulon ties kuinka monetta Swallowtailia.

Monday, August 18, 2008

Tällainen pääsi puikoilta. Tarkempia speksejä sitten jos Nitor toimii niin kuin olis mieli. Mistäpä sitä olis voinut kolme vuotta sitten arvata, ettei langan väri miellytäkään enää siinä vaiheessa kun se vihdoin tulee neulotuksi ;)

Thursday, August 07, 2008

Valmiina... syksyyn?
Malli: Jaredin Koolhaas Hat, IK Gifts, Winter 07
Lanka: Novita Wind, menekki vajaa kerä
Puikot: 4 ja 5 mm

Kiva malli ja ohje, vaikkakin vähän hidas mallineule. Lanka ja lopputuloskin miellyttävät oikein kovasti, joten eiköhän tästä ihan pitopipo tuu. Murheellista mutta näyttää siltä etten saa loman aikana mitään muuta valmiiksi, sillä ensi maanantaina pitää joutaa jo töihin. Sitä ennen kuitenkin vielä yksi lomapäivä ja äityn vuotuiset grillijuhlat ;)