Tuesday, January 29, 2008

Kusti polkaisi mun nimpparilahjani postiloksuun eilen. Lähettäjänä toimi Paviyarns, kavereiden kesken ihan vaan paviaans. Ihana, ihana kauppa jolle kelpaa Paypal ;) Fall-lehdestä teen vielä joskus kalanpyrstö-tunikan ja springistä kenobin. Nih.

Arvatkees mikä tuossa lehtien alla pingoaa. No se shrug. Soon valmis. Mä ehdin. Nyt vaan peukaloiset pystyyn että systerille kelpaa.

Sunday, January 27, 2008

Zetor meets Valmet
Malli: Zetor by Jatta
Lanka: Grignascon Merinosilk kaksinkertaisena
Puikot: 4,5 mm bambut

Aloittelin huivia jo kesälomalla ja jatkoin muistaakseni joskus syssymmällä. Viikolla kaivoin sen pussistaan ja rykäisin pikaseen vielä pari mallikertaa lisää. Päättelyssä sen sijaan meni kaks iltaa, koska tein sen yhteensä kolme kertaa. Vasta Swallowtail Shawlissa neuvottu tapa (k2, *return both sts to left needle and k2tog tbl, k1; rep from*) tuotti riittävän löyhän reunan ja pingotus onnistui.

Kiva malli ja lämpöinen mut herkkä lopputulos, Jatalle vuan kiitokset ohjeesta!

En enää jaksaa muistaa mistä idea tuohon kuvaan tuli. Koitin kovasti isältä kysellä, että eikö kellään mein lapsuudenkodin naapurista oo Zetoria. Ku ei ollut, ni sai tuo oma Valmetti kelevata.

Vuoden '08 Kiire jo on, kiire jo on- projekti n:o 2 starttas äskettäin.
Syster pohdiskeli edellispäivänä, et mitähän hän laittais laitoksensa vuosijuhliin, kun dresscode on pitkä iltapuku. Ainoa kaapistansa löytyvä on hänen vaalea yo-mekko, joka kaipaa lämmikettä hartioille. Tehtiin sit pikainen kierros räveltämössä ja syster valitsi mieleisekseen Lace Stylen Retro Redux Shrugin. Tässä vaiheessa käsityötaidoton siskoni huomasi myös mainita, et ai niin juu, ne pirskeet ovat jo viikon päästä..

Monday, January 21, 2008

Pitäkeehän peukkuja, tällainen setti olis minihuovutuksessa. Lanka D. Blissin Mayaa. Tumput ovat Weekend Knitting -kirjan Super Mittensit, roikkuneet to do -listalla vaikka miten pitkään ja valmistuivat sitten yksien täydellisten naisten aikana. Okei, peukkuihin tarvittiin myös yhdet salkkarit ;) Pipa on muuten oma sävellys, mut kavennukset ovat Kramoxin spiraalit.

Ps. Kiitos, Hansu! Ojennan eteenpäin kaikille mua inspiroinneille blogeille.

Edit! Tumput tiivistyivät juuri toivotusti, mut piposta/hatusta tuli vähän turhan matala. Ota tuosta kuvasta nyt sit tolkkuu.. Kiitos Sinille ideasta huovuttaa tumput.

Saturday, January 19, 2008

Viime aikoina onpi valmistunut vain pikkuisia asioita. Ekana äityn kämmekkäät, aloiteltu tosin jo ennen joulua..
Malli: Fetching
Lanka: Vuorelman Veto, jämistä sukista
Puikot: 3 mm kai..
Purnausosuus: Miks nää on niin suositut Ravelryssa? -212 wippiä. Ihan ihime tyngät, mitä nää muka ohjeen mukaan tehtyinä lämmittää?! Pidempinä olis tietty ihan eri asia.
Äitee osasi ihastella kämmekkäitä asiaankuuluvasti vaikka blogia varten poseeraaminen vähän jännittikin ;) Taustalla Taidekutomo Kodan kaunis kaitaliina.

Kipaisin tänään Turkuun kummipojan ja veljensä yhdistetyillä 3- ja 7vee-synttäreille. Voi menoa ja meininkiä, voi sitä herkkujen määrää - olen edelleen toipilas ;)

Liikkuvan kohteen kuvaaminen on tosiaan haasteellista, kuten Ilukin totesi.. Kaveri kun olisi hetivälittömästi halunnut tulla katsomaan kameran näytöltä millainen kuva tuli..

..yhteisposeerauksen (huomaa, että täti koittaa pitä kii) tulos oli melkein yhtä laimea..

Mut saatiinpa kaverista kuva uusissa tamineissa. Pipa Sublimen merinoa, himpan verta liian iso huppari kaupan tätien tekemä mut siis-ti :)

Kuka sitä kaikkea jaksaa sovittaa.. Tiikerisukat, läjässä on myös kauluri siitä samaisesta merinosta.

Nyt olis hinku tehdä itelle jotain isompaa, mut en oikein rohkene tarttua mihkään kunnolliseen rojektiin.. Josko keräis rohkeutta vielä parien sukkien/lapasten/pipon verran.

Wednesday, January 09, 2008

Pikkusisko vietti uuden vuoden Hollannissa, siellä minne pipotkin lähettin. Isosiskon syntsälahja/tuliainen oli ihan laillista tavaraa ja kuoriutui tänään postista..
Knitscene ja HipKnitsin merino olivat löytyneet Wooolista. Kiitos ihana siskoseni!
Liikkeen pitäjä oli kovasti innostunut, kun oli kuullut että ostokset lähtevät lahjaksi Suomeen. Nettikauppakin on kuulemma avautumassa ihan taami-helmikuulla ja olipa täti hövelisti luvannut toimittaa sitten Suomeenkin.

Unohdin kertoa et joulupukki toi tällaisenkin, ihanan tildalaisen lootikon jossa on hyvä säilöä nappeja, nauhoja ja muita aarteita. Niitä olikin siellä jo vähän niinku pesämunaksi.

Juujuu, näillä postauksilla vältellään vaan tunnustamasta sitä et oikeesti mitään ei oo taas saatu aikaiseksi.. ;)

Monday, January 07, 2008

Noh, enhän mä sitten malttanutkaan olla esittelemättä vähän muitakin saamiani lahjuksia..
Joulupukki vissiin luulee, että meillä on jotenkin pulaa mukeista kun lasit saivat joulun jälkeen seurakseen mukeja ihan uusissa väreissä.

Lämpöisemmät ja jouluisemmat värit joutuivat yläkaappiin odottamaan omaa sesonkiaan.. :)

Tonttujen listaa oli näemmä luettu huolella..
Twinkle's Big City Knits, Greetings from Knit Café ja tuikkusia

Son of a Stitch'n Bitch, Elizabeth Zimmermann's Knitters Almanac ja lisää tuikkusia

Isä ei vissiin tilannut näitä vempeleitä Toikan nettikaupasta ihan itse, mut ei haittaa - lahja oli kovasti toivottu ja odotettu. Tässä reenaillaan Debbie Blissin Mayalla (ostettu jo melkein vuos istten), josta voisi tulla vaiks Super Mittensit.

Sunday, January 06, 2008

Joululoma on lusittu ja arkeakin harjoiteltu taas jo muutaman työpäivän verran. Arjen kanssa samoihin aikoihin alkoivat onneksi pakkaset ja lumikin saapui maahan, ainakin noin niinku näön vuoks. Pakkaspäivän värisissä lahjustamineissa kelpaa rötvätä sohvalla..

Alpakkakaiset kirjoneuletumput Kirsiltä, huppari armakselta ja muki pikkusystiltä.
Kiitos kaikille muillekin lahjojille - ja lahjomattomille ;) - tunnelmallisesta joulusta, rennoista välipäivistä, kivasta synttäripäivästä, saunailloista maan parhaassa saunassa, railakkaasta uudesta vuodesta, herkullisesta Kotkan retkestä ja hilpeästä loppiaisleffasta!

Koko bloggaustauon aikana en oo saanut nysvättyä kuin yhden Hyrnan ja sitäkään ei kannata zoomata sillä virheissä riittää.. ;)
Ohje: Hyrna Herborgar, Sigridur Halldórsdóttir: Three-cornered and Long Shawls
Lanka: Wetterhoff Silvia
Puikot: 3,5 mm pitsiaddit
Muuta: Olipa homma. Keksin vuoden vaihduttua, että nyt ei sitten neulotakaan muuta ennen ku tää on valmis. Kirosanojakin se vaati, kyyneleiltä sentään säästyttiin ;)


Neiti äityi tuulisessa pakkaillassa vallan villiksi, kun käytiin äsken vähän poseeraamassa ja naapureita ällistyttämässä.

Keskeneräisyyksiä en onnistu löytämään ku
-yhdet kämmekkäät,
-yhdet balleristit,
-yhden villatakin ja
-yhden huivin
muutamien muiden aktiivisesti unohdetun tapauksen lisäksi, joten nyt saa varmaankin aloittaa jotakin uutta??!! Ai niin, ne kummilapsen aloittamattomat syntsälahjasukat. Kiire jo on, kiire jo on..