Tuesday, August 28, 2007

On se onni että mä poimin näitä blogiarpajaisvoittoja, niin on sentäs esiteltävää kun en mitään tunnu taas saavan valmiiksi. Eka pakettihan tuli Mursuliinalta, toinen Emilialta ja nyt kolmas Typyltä, kun onnetar suosi mua suosikkiblogiänestyksessä:

Kauniskuosiseen kuoreen oli pakattu 200 g kauniin heleänvihreää Bingoa (ihan hillitön pohdinta meneillään, et mitä tästä tulee ja kelle!), 3 mm eebenpuiset sukkikset (mistä tiesitkin, että yhdet kolmemilliset on jossain hukan teillä) ja kiva koru, jota jo sovitin ja se jäi heti niille sijoilleen mun kaulaan koska oli niin kiva :)

Niin ja Modassa ei ollut mitään ihmeellistä, pöh. Eipä tarvii muuttaa suunnitelmia minkään pakkosaadahetinyt-neuleen vuoks..

Monday, August 27, 2007

Välillä tekee mieli harmaata pinkin sijaan, välillä pientä välipalaa pääruoan* asemasta. Otin molemmat ja ostin kerän verran 7 Veljeksen maalaisserkku-Kantria. Lanka oli niin epäilyttävän pehmeää, että monta kertaa piti vyötteestä tarkistaa merkki ja materiaali. Sukathan siitä silti tuli.

Malli: Log Cabin Socks, Anne Woodburyn malli kirjasta Holiday Knits
Lanka: 7 Veljestä Kantri, n 100g
Puikot: 3,5 mm ruusupuiset - nehän onkin ihan kivat, miten minen niihin heti mieltynyt
Ja joo on niissä ne palmikot, erottuvat vaan kirjavasta langasta pirkulaan huonosti. Jäämme seuraamaan langan nöyhtääntymisominaisuuksia pohtien voisiko tästä langasta tehdä muutakin kuin sukkia. Tai ehkä muillakin valmistajilla löytyy joissakin muissakin laaduissa herkullisen harmaata (!!!) lankaa....

Lopusta tuli vielä pikkuruiset sukat, jotka nähdään ehkä joskus näissä mummomagneeteissa :)

*Pääruoka on tässä tapauksessa petrooli palmikkoneuletakki, jota on olemassa jo kaks hihaa, yks etukpl ja kohta kainaloissa oleva takakpl. Voisko joku kotitonttu neuloa sitä yön aikana vähän lisää, ku tällä alkaa puhti loppua kolmosen puikoilla.. :)

Sunday, August 19, 2007

Editti: Latasin kuvan uudelleen, kun hän ei kuulemma halunnutkaan näkyä.
Muistatteks vielä flamingon oksun? Ostin Teddyt kohta kaks vuotta sitten Tammelan VapaaValinnasta, muistan kun olin siellä lähellä yhdessä sijaisuudessa. Se oli vähän ennen verkkoponchojen lopullista läpimurtoa (niitä oli Haiharan markkinoilla muuten vieläkin!) ja mullakin oli mielessä tämä. Langalla kesti kuitenkin puoltoista vuotta neuloutua miksikään ja melkein puol vuotta kasautua neuleeksi.

Lanka: Teddy, vajaa 500 g
Ohje: Tää, Novitan nuorisoliitteestä syksyltä 2005 (ohje on ängetty myös S'nB:n kotomaiseen versioon Neulojan Käsikirjaan)
Puikot: 8mm
Omat modaukset: Aloitin etukappaleiden kavennukset muistaakseni myöhemmin kuin ohjeessa, ettei kaula-aukosta tulisi niin antavainen ja nauhat neuloin omasta päästä parhaaksi näkemääni kohtaan.
Comments: Plääh. Noh, tässäkin pitäs tareta. Lanka vaan on ihan kauheeta: kirjavaa, hiostavaa, pörröistä ja assosiaatio verkkoponchoihin on väistämätön. Neuleen mallissa itsessään ei oo liiemmin vikkaavikkaa. Jos vaan lanka olis joku muu :) Oli muuten ehkä ensimmäinen kerta, kun neuloin samanvärisellä langalla kuin mitä ohjeessa oli käytetty - muttei viimoinen...


Thursday, August 16, 2007

Mis me ollaan ja oonks mäkin siellä

Juu vähän on samanlainen olo ku Matilla kaiketi on ollut noin lausahtaessaan. Ihan pihalla. Zetor ei oo halunnut edistyä tän koomin, hamonenkin varsin vähän. Petroolinuttua on olemassa yks hiha ja vähän toista etukappaletta. Pelkästään niissä meni noin viikko. Tuli sit hinku tehdä jotain nopeempaa..

Iisipiisi
Ohje: Kotiliesi 2/07, Niina Kaakkurivaara
Lanka: Sandnes Easy, menekki vajaat 450 g. Fiksu olis malttanut neuloa sen kymmenennenkin kerän lisämitaksi helmaan..
Puikot: 8 mm, hihoissa sukkikset (hillittömät halot) ja muuten pyöröläiset
Tykkään. Tässä pitäs tareta talvellakin, vaikka toisessa työhuoneessa on välillä vain 16 astetta lämmintä. Höyryrauta sai pinnan näyttämään hivenen huopuneelta, mut ei haittaa. Langanpäät olikin helppo päätellä tökkimällä vähän vaan huovutusneulalla.



Kaikkii kivoja nappejakin mun on ollut kunnia saada. Kiitokset kauniit Birlettalle ja Elinalle. En osaa valita keille nuo ansiomerkit ojentaisin, joten laitan ne eteenpäin kaikille kotomaan neulebloggaajille.

Uusi IK putkahti Akateemiseen ilmeisesti samana päivänä ku tilaajille. Mä tahon kaltevan pölyrievun ja armaksen olis paree tykätä mukulakivipujoliivistä.

Ihan tyhmää ku ei oo kuvia, mut tahon silti kertoa kuin kivaa mulla oli viime viikonloppuna kun myö hurjasteltiin moottorspyörällä Tampereelta Kustaviin kummitädin möksälle ja armaksen mamman luo. Ilma oli ihana ja maalaismaisemat kauniita.

Sunday, August 05, 2007

Pläähkis

Eka työviikko loman jälkeen sujui yllättävän kivuttomasti, vaikka hienoinen plääh ansiokkaasti rötvätyn loman jälkeen vaivaakin. Onneksi posti kiikutti kivoja asioita arkea piristämääm...

Emilian blogin arpajaisvoittona saapui henkäyksen ohutta Silviaa, herkkuja ja pyykkipoikia joilla ajattelin yhdistellä neulottujen kappaleiden reunoja testimielessä yhteen.

Luulin Käsityökorin alesta bongattua iisipiisiä syvemmän petroolinsävyiseksi, mutkun se mätsää noin kiltisti lempifarkkuihin, ni olkoot :)

Posti toi myös aidon ja alkuperäisen Bamixin vauhdittamaan mun kyökki-innostusta. Meillä taidetaan naattia syssyn mittaan sosekeittoja..

Kotikotiopäin kurvaillessa oli ihan p-a-k-k-o poiketa Muori Menninkäisen, Lankakamarin ja Sinin perässä Lankabaariin. Ihanaihana paikka, josta ei olis millään malttanut lähteä pois. Kotokotona varrottiin kuitenkin apujoukkoja äitykän perinteisen grilli-illan valmisteluun, mun vastuualueeseeni kuului tänä vuonna melonisalaatti, lämmin hunajamarinoitu halloum-salaatti, suklaakakku sekä juomien tarjoilu. Oli taas kiva kesäinen viikonloppu, vaikka väsy vähän vaivaakin.

Antelias mutta ujoluontoinen Somewhat Cowlkin suostui maalaismaisemissa vihdoin kuviin
Malli: Knit and Tonicin Somewhat Cowl, saatoit nähdä sen myös Garter Beltissä
Lanka: Katian Merino 100 %, Barcelonan tuliainen
Puikot: Joustimissa 3 mm, sileässä 3,5 mm ja itse kehitellyssä kauluksessa ensin 3 mm, sit 4 mm, 5 mm ja lopuksi 6 mm.

Hmph. Ihan kiva. Pöh. Ihailin mallia pitkään ja nyt kun mulla on se toteutettuna, en olekaan niin varma sen ihanuudesta. Unelman pehmoinen lanka kuitenkin nöyhtääntyi kevyesti jo mallitilkkua purkaessa, joten tää olomuoto saapi luvan olla ihan pysyvä. Tiiä vaikka tuohon käytössä tykästyis, pidetään peukkuja. Ja tuota unelman pehmoista lankaa..sitähän saa vähän lähempääkin :)

Ennätin muuten neuloa vähän matkaa huoltoasemalla (kröhöm, pizzaa venaillessa..), kun touhujani hetken seurannut pappa tuli virkkomaan, että tehän taitava olette. Vaihdoimme leveät hymyt :)