Monday, February 26, 2007

Pitelemätön Peppi Prismassa

Pippi-sukat 7 veljestä raidoista.
Kavennukset Ionan hyväksi havaitulla tavalla, kantapäät mallia ranskalainen ja kärkikavennukset sädekavennuksina. Ihan kivat.

Kengät kuvausrekvisiittaa, muuttivat meille etelän lämmöstä. Lähempääkin olis näemmä löytynyt :) Ihanimmat kenkulit muuten mitä mulla on ikuna ollut.






Ihastuin Novitan kampanjalanka Oliviaan ensi kuulemalta; "Lankahan on 70 % bambua ja 30 % polyesteriä. Kerä on pieni 50 g ja maksoi 2 euroa. Sitä oli kuutta väriä; sellaisia pastillivärejä. Ja vielä että se on konepestävää." (lainaus Novitaklubin Neulomosta)

Kun sitten kaverit tekstaroivat heti aamusta, että nyt sitä saa, nih... Piti tyytyä näin vähään, ku tili tulloo - ja näillä näkymin myös männöö - vasta viimonen päivä :) Kivan paksua ja pehmoista on..

Ja pakkohan mun oli saada vähän lohtulankaa, ku viikonlopun löydöt unohtuivat appilaan...

Sunday, February 25, 2007

Terkkuja kotikonnuilta

Mummy and daddy went to Stockholm and all I got... Ei vaan loistavat tuliaisethan nuo ovat, vieläpä sävy sävyyn ja aika herkullisen oloisia :) Tattista vaan.











Kultainen (neulova) tätini mun oli löytänyt aarteen. (klikkaamalla isommaksi) Kotokotona on lainassa kaksi pahvilaatikollista lisää aarteita (mm. Eevaneuleita ja Ahkeraliisoja) odottamassa tutkijaansa. Kiitokset myös sinne suunnalle!

Thursday, February 22, 2007

Mörvelöainesta

Tällainen nopea tuotos - josta kylläkin haaveilin pitkään - valmistui äskettäin...

Ohje: Pirkka 2/06 (löytyy myös täältä)
Lanka: puolisen kiloa 7 veljestä
Puikot: 4 mm
Muuta:
-Napit ihan uskomattoman nappiin mennyt löytö Koskikeskuksen Käsityökeskuksesta. Neule ei ollut mukana ja näkömuistin varassa valitsin nämä, just eikä melkein :)
-Modailin hihat reilusti pidemmiksi, kehittelin tuollaisen kiinnityksen ja kavennustavankin sovelsin ihan oman mielen mukaan kivemman näköiseksi
-Itse runkoakin olin neulovinani pidemmäksi, mut vähän tuollainen napamallihan tuo silti on
-Kaulus ei kolmannesta yrittämästä huolimatta toimi, taakse muodostuu sellainen minihuppu
-Lämpöinen on, mutta kutittaa pirusti - sukkalanka
-Ihan passeli neule sohvan nurkassa möllöttämiseen, ei ehkä kuitenkaan edustuskäyttöön


Tuesday, February 20, 2007

Asusteosasto

Hugista jäi melkein kerän verran debbie blissin cashmerino superchunkya. Aina lankavarastoja järjestellessä (minne nää kaikki sais mahtumaan; ka, telkkaritason alla on yks puoli tyhjä hylly) oon silitellyt kerää ja tuumannut et jotain ihkua siit pitää saada.
Kasin sukkispuikoilla siitä sit syntyi ihanaiset kämmekkäät vaikkapa autolla ajoon. Oonko muistanut kertoa että nykyisen sijoituspaikkani (sijaisen työpaikka) pihalla on mahdollisuus kytkeä menopeli näillä pakkasilla lämpötolppaan? Luksusta, tähän astisen urani ehdoton kohokohta :)


Costeau-inspiroitunut piponen, jossa ei kuitenkaan alkuperäistä Costeauta ole kuin väri ja kavennusten malli, jonka senkin kuitenkin sävelsin omasta päästä. Ai mullako vaikeuksia käsittää ja noudattaa annettuja ohjeita..?
Siis: puolta metriä vaille 50 g puolukanpunaista (572) woolia ja 3,5 mm puikot. Kaupustelin armakselle mustaa lankaa tähän tarkoitukseen, mut ei auttanu, fiksaatio tähän carilloväriin oli jo syntynyt :)


Sunday, February 18, 2007

Ulkokuori voi pettää...

...se näyttää aivan tavalliselta sohvalta, mutta kätkeekin sisäänsä neuletakin kappaleet :)

Seuraavaksi olis Jacques Costeuau -pipan vuoro. Armas meni ja ihastui malliin ikihyviks. Ei johdu ehkä vähiten pipan nimestä, sillä armaan saadessa töllön kaukosäätimen käsiinsä, tulee sieltä kohta mitä varmimmin a) luonto-ohjelma, b) eläinohjelma tai c) urheilua.

Wednesday, February 14, 2007

Iloista Ystävänpäivää...

...ja valkosuklaacookieita kaikille. Resepti on mustalta lampaalta, vaihdoin vain suklaat valkoisiin. Ihana purkki on mamman peruja ja kukka saatu armakselta tänään.

Puikoilla on puolitoista ruskeaa ribbimatoa.

Sunday, February 11, 2007

Pinkkiä ja muhkeaa

Tippin upeiden settien innoittamana syntyi nämä:
Lanka: Colinetten One Zero, jämää tästä
Puikot: 8 mm
Muuta: Silmukkamäärät ihan kokeillen... pipo on vol.2 ja tumputkin neulottu x 1,5. Harvathan ne on, toiset pitää laittaa alle, mut ehkä sit tarkenee :)

Saturday, February 10, 2007

Vihdoin myös täällä

Kun kerta kaikki muutkin
Ohje: Lacy Kerchief Scarf, IK Summer 2005 tai vaihtoehtoisesti myös IK Holiday Gifts
Lanka: Debbie Bliss Cotton Cashmere, 200 g
Puikot: 4
Muuta: Huivi on reippaasti lyhyempi ku ohjeessa, käännyin "takaisin päin", kun toka kerä alkoi vedellä viimoisiaan. Silti se on ihan riittävän pitkä mun tarpeisiin.



Tässä vielä todistetta, että kyllä se LKS on, eikä vaan joku ainaoikein-hässäkkä :)








Hyvät ideat tänne muistiin:

Wednesday, February 07, 2007

Olin reipas ja lampsin kovasta pakkasesta huolimatta postiin. Kuoreen sujahti tällaiset pipot ja kuoren päälle kirjuuteltiin, jotta Netherlands.
Systerin poikaystävän syster asustaa siellä miehensä kaa. Poikkesivat jouluna Suomessa ja tykästyivät malliin. Mun syster sitten vaatimaan, että samanlaiset niille. Postintäti lupas, että Valentineksi ehtii.
Lanka on Onlinen Champia, pehmoista merinovillaa.
Malli on kulunut ja kavennukset (taas) omasta päästä. Joku on kirjoittanut siihen ohjeeseen ihan kummat kavennukset, piruko sellaisten kanssa jaksaa väkertää, kun 2 o yhteen kallistuu ihan tarpeeks oikealle.

Sunday, February 04, 2007

Sagittaria

Valmistui jo eilen ja pingoili patjan alla yön yli...


Malli: Sagittaria
Lanka: Jaegerin (tuttavallisesti jääkäri) Trinity, vajaat 100g
Puikot: 5,5 mm
Muuta: II-kaaviota on toistettu ohjeesta poiketen vain kuusi kertaa. Lisäksi hukkasin yhdessä vaiheessa kaksi silmukkaa keskisilmukan molemmin puolin, mutta korjasin virheen ihan tuosta vaan kfb-kieputuksilla enkä onnistu enää edes löytämään ko. kohtaa.

Kuva on taas sarjasta "jos Hervanta on hetkisen kaunis", sillä ihan pieni liike paljastaisi karun totuuden:











Puikoilla bb-piponen ja LKF.

PS. Tää blogi pysyy toistaiseksi ihan vaan neuleblogina, jonka nimeä keksittäessä ei oo mielikuvitusta tuhlailtu. Pidätän itselläni oikeuden kuitenkin muuttaa mieltäni tarvittaessa.

Saturday, February 03, 2007

Ihana ilma

...oli tänään. Sen kunniaksi ihan röyhkeästi työajalla (noh, koulutuksessa) tikutettu piponenkin pääsi ulkoilemaan.
Palmikkopipa, vajaa pari kerää Grignascon Coveria ja 6 pyöröt. Ihana!