Tuesday, October 31, 2006

Vaaleanpunaisen lepyttelyä, osa 2


300 g Cool Flammea ja kasin koukku, aika one night stand. Ohje Novitasta Syksy 2005, kun en halunnut verkkohuivia ja aivot oli vapaapäivän kunniaksi ihan jäässä.

Ziina kirjoitteli joku aika sitten H&M:n säästöpolitiikasta. Nyt mä tiedän minne ne hihoista säästetyt kankaat laitetaan; näiden ihanan pitkien toppien helmaan! Enää ei tarvii nyhtää, et napa pysyis piilossa.

H&M:stä puheen ollen... Musta oli huvittavaa, että

tämä...


...ja tämä saapuivat samana päivänä. Jälkimmäinen on ens kevään ennakkokatalogi siis.

Vaaleanpunaisen lepyttelyä...


...harmi ettei nää tuu itelle :)

Piti vielä mörvelöblogista sanoa... Idea on ihan kiva, mutta mun mielestä sinne pitäisi saada ilmoittautua itse, ei tulla kutsutuksi. Siinä on vähän osoittelun makua. Leimatkaa vaan huumorintajuttomaksi ja kyvyttömäksi nauramaan itselleen :D
Veetutus eilisestä alkaa hiljalleen helpottaa, kiitokset kaikille muille osaaottavista kommenteista.

Monday, October 30, 2006


Eipä tullut mieleen, että se prkl menisi ja huopuisi kolmasosaan alkuperäisestä.
Unohtakaa edellinen postaus...

Huomenna luvassa...


...satu haarapääskystä.

Friday, October 27, 2006

Salkkareiden Annikan pipo

Yleisön pyynnöstä :)

Editti: Typon fiksasin...


Tarviit: Kerän pinkkiä Wonderwoolia tai muuta vastaavaa kutittamatonta paksua lankaa, lyhyet 6 mm pyöröt ja suunnilleen samanpaksuiset sukkapuikot sekä tietty neulan langanpäiden päättelyyn.

Ohje:
Luo 80 s pyöröille ja neulo
1. kerros *3 o, 1 n*
2. kerros *3 o, nosta 1 s nurin wyif (with yarn in front)*
Toista 1. ja 2. kerroksia vuorotellen, kunnes pipo on haluamsi korkuinen. Kavennuksista tulee vielä noin 7 cm. Jos haluat piposta kovin korkean, voi olla ettei yksi kerä riitä.

Aloita kavennukset parittomalla kerroksella
1. kavennuskerros *ylivetokavennus (nosta 1 s o, neulo 1 s o, nosta nostettu silmukka neulotun yli), neulo 15 s, neulo 2 o yhteen, neulo 1 n*. Toista 3 x.
2. kavennuskerros (välikerros) neulo oikeat silmukat oikein ja nosta nurjat kuten aiemminkin.
Toista 1. ja 2. kavennuskerroksia vuorotellen, siten että parittomilla kerroksilla teet kavennukset ja parillisilla nostat nurjat silmukat.

Huom. Kun kavennusten kohdalla onkin nurjia silmukoita, neulo ylivetokavennuksen sijaan 2 s takareunoista n yhteen ja 2 o yhteen -kavennuksen tilalla 2 n yhteen.
Kun jäljellä on 12 (nurjaa) silmukkaa, vedä lanka silmukoiden läpi ja päättele sille puolelle, jossa on enemmän sileää oikeaa, sillä oikea puoli onkin nurja - ja päinvastoin.

Sunday, October 22, 2006

Pipopää


Samaisesta Alpaca Spotista ku edellisen postaukset lapaset.


Sny:n Wonderwoolista kutosen puikoilla.
Oon kahtellut Salkkareiden Annikan kivaa, paksua ja pinkkiä ribbipipoa miettien, et miksei mulla oo tuollaista. Tänään Wonderwool alkoi huhuilla pöydän kulmalta, et täällä mä olisin...
Tein pipan periaatteessa nurjalta puolelta - sai neuloo 3 o 1 n. Kavennusten kanssa pitikin sit vähän pähkäillä, mut ihan ookoolta nekin näyttäis. Niin ja oikeissa raidoissa silmukat on joka toisella kerroksella nostettu neulomatta venyneisyysefektin aikaansaamiseks. Ja tukka on märkä, ei noin likainen.

Voi kun olis sellainen työ (radiotoimittaja, ulkoraksalla työskentelevä raksaheppu tai vaik yläastelainen), et vois pitää pipoo.

Armas sattui näkemään Swellin kuvan tässä taannoin.
-Kato millainen pipo!
-Mmm...
-Tykkäisiksä?
-Joo, ehkä...
-Eiku oikeesti, must tä olis aika sunnäköinen
-Joo, tee vaan...

Koska innostus ei ollut mitenkään huikeaa, en tullut pitäneeksi toteutuksella mitään kiirettä, kunnes multa tässä yhtenä kylmänä päivänä kysyttiin, et mites se mun pipo.

Pohdin kauan sopivaa lankaa ja puikkokokoa, koska ohjeen 16,5 silmukkaa neljällä tuumalla ja silti vaan 3,25 mm puikot hämäsivät... Lisäksi kertasin mielessä kaapeista löytyviä ruskeita ja valkoisia lankoja, ettei tarttis hakeutua houkutusten äärelle, kun armas halus et värit ois samat. Tässä aamupäivällä sit rykäisin tällaisen:

Lanka: Vuorelman Veto
Puikot: 3,5 bambut sukkikset ja addit
Ohje: Kesä-Knittyn Aallokko
Koko: Silmukkamäärät largesta, passais silmämääräisesti alle vuodenikäiselle :(
Tulipa tehtyä pieni harjoituskappale ja todettua, et ohjeen mukaiset korvaläpät olisivat peace-merkkeineen olleet aika kököt ja päälaen kavennukset ovat ihan liika nopeet.
Ideoita missä kivassa mut lämpöisessä langassa olis suunnilleen tuo 16,5s/10cm tiheys?


Viime viikonvaihteen messujen alpakkakojulta lähti toki lankaa mukaan ja tämä ihana Alpaca Spot ehti muotoutua jo tumppusiksi. Ihanan pehmoinen ja riittoisa lanka; vasta peukkuja varten oli korkattava toinen kerä. Lanka näyttää mun mielestä kerällä enempi roosalta ja pinkiltä, mut menettelee tuo violettikin. Toivottavasti lopusta riittää mätsäävään (ja sopivaan!) pipoon... Oikeastaan tää on niin kiva lanka, että alpakkatilan emännältä voisi joskus kysäistä, että saiskos tätä lankaa lissee. Siis sit kun kaikki muut ihanuudet on tehty :D

Saturday, October 21, 2006


Jo mainostamani polvisukat petroolinvärisestä MoniRaidasta, tykkää!
Ohje Ionalta, puikkoina kolmosen bambut. Toisen kärkikavennuksia varten oli ostettava toinen kerä :(
Muuta:
- Alussa on joustinta aika vähän matkaa, joten tuppaavat vähän valahtamaan käytössä
- Pirut ovat jo vähän nyppääntyneet
- En ole koskaan ennen tuntenut sääriäni niin pitkiksi kuin näitä sukkia neuloessa, olen kokonaista 158 cm pitkä :D Vaikka olen kyllä noin kolme veenä vakuuttanut tutulle sedälle, että kyllä mää hyvin yllän (kiipeämään korkeaan maasturiin), mulla on pitkät jalat. Joopajoo, aina kaikkien kasvukäyrien alimmalla viivalla...



Samaisesta langasta tuli kummipojallekin nimppalahjasukat. Raidat ei osu ihan kohdilleen, mutta moinen pikkudetalji ei toivottavsti nuorta miestä paljoo nappaa :)

Kivaa viikonlopun jatkoa kaikille! Näin kylmällä ilmallahan ei kerta kaikkiaan voi tehdä muuta kuin neuloa sohvannurkassa :)

Thursday, October 19, 2006

Koska meillä on joulu...

...eli postia Sny:ltä


Ihania kääröjä ja lupaavasti pullottava kuori...


...olivat syönneet Wonderwoolia ja palmikkopuikkoja (päällä)


...sekä tämän ihanan kirjan.

Kiitos Sny, olet uskomaton!

PetrooliRaitasukat ovat tänään ekaa kertaa jalassa, kun toisen kärki neuloutui eilen neuletapaamisessa. Oikeesti neuletapaaminen oli tällä viikolla leffassa, oltiin katsomassa Paholainen pukeutuu Pradaan, mut sitä ennen piti vähän neuloakin kaffilassa.

Lehva oli "ihan kiva", vähän oli levottomat jalat, kun ei ollut neuletta ja karkitkin loppui kesken leffan --> siit seuraa pitkästyminen l. levottomat jalat, ellei lehva oo hyvä :) Kirja oli kivempi. Meryl Streep aika kurttuinen (laihduttanut roolia varten entisestään?), ei oikein uskottava muotiguru. Mut loistava näyttelijähän se on. Anne Hathawaykin oli ihan ok omassa roolissaan, mut Christian ja Nate eivät olleetkaan yhtään hyvännäköisiä eikä 1.assistentti Emilykään vastannut oikein mun mielikuvia. Nih.

Tuesday, October 17, 2006

Se on pipo

Kirjailin siihen ihan itse jälkeenpäin kääpallon...


Korvalaput ovat mallia Suvituuli.
Kuvatkin otin ihan itse - ja sen on näköset :)
Lankana petrooli ja valkoinen Wool ja piponen menee Roope viisveelle syntsälahjaksi.

Kävin Paimion messuilla viikonloppuna alpakoitakin (ihan oikeita, ei keriä) rapsuttelemassa. Kamera oli kyllä mukana, mutta kortti oli ihan tuhannen täys ja lopulta akkukin oli "too low for live view", joten joudutte tyytymään messuilla esiintyneiden nettisivuihin. Viralliselle messuluudalle (vrt.kyläluuta) ei kyllä ikinä sattuis moista kämmiä kameran kanssa.

Thursday, October 12, 2006

Novita ei enää petä...

...vaan ilmestyy kiltisti ilmoitetussa aikataulussa (vko 41)
Odotukset täyttyivät myös siinä suhteessa, että Novita oli tälläkin kertaa ihan huvittavaa lueskeltavaa.


Mitä Villapallo ja Sini edellä, minä tietty perässä...


Meillä olis taas tällainen uusi idea, verkkohuivi. Jotta uskoisitte, että se on tosi kiva ja nopee ja helppo ja ihana tehdä, ja että huomaatte että sen voi tehdä muustakin kuin ohjeen langasta, niin teimme niitä varmuudeksi ja malliksi kuusi. Noudata varmuuden vuoksi ohjetta, ettei tule ylläreitä :)


No juhuu, mikä mätsäävä asu joka pariskunnalle. Ei kyllä riittäis kiristyslahjontauhkailu, että tuollainen setti tulis meillä käyttöön...


Ihana, pehmoisen näköinen neule. Mut edelleen: kuka tahtoo tehdä mitään langasta, jonka vyöte jo kertoo sen: minä tulen nyppyyntymään ja nuhjaantumaan käytössä. Eiks asialle kannattais tehdä jotakin?


Nina on ammattitaitoinen malli. Silti joissakin kuvissa näyttää siltä kuin pokkaa olis vaikea pitää tai vienoa hymyä vaikea saada aikaan. Tämä kuva ei kuitenkaan ole sellainen, onhan tuo avantohattu ihan kiva.


Mikäs tää säiliö täällä katolla on?


Näittekö sen Oprahin jakson tässä yks viikonloppu, jossa näytettiin miten oikeanlaisella pukeutumisella voi hävittää viidestä kymmeneen kiloa?
Tämän asun suunnittelija ei vissiin nähnyt...
Paitsi jos XL-vaatteen tarkoitus saada kantajansa näyttämään pökkelöltä?


Kiva karvakypärä :)


Ihan jees rastahässäkkä.


Voi tsiisus...


Novitafaktaa: Oranssi Valo-lanka ei taipunut värjäysmestarin tahtoon, eikä saavuttanut Novita-langoille asetetun laatutason yhtä kriteeriä, valon kestoa nimittäin. Käytännössä langan väri olisi haalistunut eikä Novita halunnut tuottaa tällaisella ilmiöllä pahaa mieltä käsityöharrastajille, joten epäkurantti lanka vedettiin pois markkinoilta.
Mua jäi kiinnostamaan mitä ne muut kriteerit ovat ja miten Novita ne mielestään saavuttaa.


Vielä kerran ApuPupu.
"Neuloimme hellyyttävän kaverin 7 Veljestä-langalla Anuharkin ohjeen mukaan." Muuten hyvä, mut Anuhan nimenomaan kirjoitti neulontalistalla näin:
"Moi,
pakko tunustaa, että itse en koskisi sormenpäällänikään 7 veljekseen...
(inhokkilankani)
Jouduin kompromissaamaan punaiselle ristille, koska sinne alkoi tulla
tiedusteluja tämän (turhan) monen suomalaisneulojan lempilangasta.
Argh.

Anu

(ja anteeksi kaikki 7 veljestä fanit...)"


Monday, October 09, 2006


Runsaat 26 tuntia myöhemmin... Siitä nukuin 7 tuntia ja olin töissä 9 ja ½ tuntia. Maanantaisin vaan on niin hyvä telkkariputki (salkkarit, käenpesä, desperate housewives).
Puikkoina suihki kolmosen bambut (juu tykkään edelleen hyyvin napakasta neulepinnasta) ja yhdestä kerästä Jättiraitaa jäi tuo pienen nyrkin kokoinen pallero.
Mitäs muuta... Mä haluaisin kiittää mun armastani tsempityksestä koko tän prosessin aikana ja sit myös mallikoipina toimimisesta. Sukat taitaa olla varsin mieleen, kun ne on edelleen stuntjaloissa, vaikka kuvan ottamisesta on jo hetki ja tässä kämpässä on kuuma.

Sunday, October 08, 2006


Eka metsäsukka on jo valmis ja toinenkin hyvällä alulla! Voi että mä tykkään tykkään tästä langasta. Ihan tavis 7 veljestähän se on, mut pehmeämpää ja sävy on kivan utuinen. Muistan muutaman kirjoitelleen, et harmi kun ei oo kunnon raitoja, mut mua ei haittaa yhtään. Paree näin ku pätkärääkätty :)

Kiitos vielä kaikille kommenteista, alpakkaneule on kyllä pehmoinen ja ihana. Onnistumisen kokemuksen myötä koko neuleharrastus sai taas jotenkin uuden kipinän ja viikonlopun aikana on valmistunut...


...sukkaset itselle Regian Bamboosta.
Samasta mut sinisestä langasta tein vähän aikaa sitten kans sukat. Ne tein toe up -suunnassa langan käytön optimoimiseksi. 13s/puikko tuli kuitenkin vähän lötköt, joten tein nää tokat 12s/puikko. Laskeskelin, että mites paljon pidemmät varret sitä sit uskaltais tehdä kun silmukoita on kerran vähemmän... Joo, varresta alkaen on mun mielestä edelleen se kivoin tapa tehdä sukat. Laskelma pissi vinoon ja jäljelle jäi tietty ärsyttävä nyssäkkä, josta muodostui...


...pikkuruinen paita Puikoissa!-kirjan tyyliin.
Kananmunan kokoisen paidan tekoa 2,5 mm puikoilla voi jo sanoa nykertämiseksi.
Olisin muuten ihan myyty, jos saisin joulukortin tai -paketin, jossa olis pieni neulottu paita. En kuitenkin ryhdy väsäämään sellaisia, koska tiedän niin monen heittävän joulu- ja pakettikortit roskikseen :(


...matalavartiset mansikka koolista.
Äitee saa sit ihmetellä, et milloin näitä käytetään... Isä oli kerännyt kesällä pyykkinarulta pikkusysterin pyykkejä ja ihmetellyt kaupan sneaker-sukkia, et mikä vaatekappale tämä on...


...poncholiinikin edistyi vähän. Se on syönyt jo kaiken huushollista löytyneen mustan Tennesseen. Pitänee rientää ostamaan lisää, maltathan vielä Saija...? :)


Niin ja tällaiset loikkivat ostoskoriin eilen. Petrooli on kuiskaillut mulle jo aiemmin ja ihan kiljumaan se alkoi, kun kuuli Ionan ja SirpaLeen polvareista. Vihreän sävyn olemassaolon sen sijaan keksin, kun äkkäsin et armaksen isäpuolella on runsaan viikon päästä syntsät. Mitäs sitä taas muuta metsien miehelle kuin metsän sävyiset sukat... Siinä on ainakin mies joka arvostaa ja ihan odottaa joka vuotisia villasukkiaan :)

Friday, October 06, 2006

Se on valmis! Se on kittana! Ja mä tykkään siitä ihan älyttömästi!
Alpacaneule, vol 2

Sorsanpenteleet luuli, et mul olis pullaa

Ohje: Garnstudio (silmukat L-koosta!!!)
Lanka: Alpaca, hiukan jouduin kuudennesta kerästä ottamaan
Puikot: 2,5 ja 3

Tuesday, October 03, 2006

Hetaleita poropeukalolle...

a.k.a. itsensä tsempitystä.

Kun tuntuu et mikään (neulominenkaan) ei suju, pitää piristää itseään jollain erittäin aivottomalla. Prismasta haalittu mondohöttö ja kympin puikot tuntuivat loistavilta siihen tarkoitukseen. Piposta tuli kuitenkin jatkuvasti kokoa kauppakassi tai vaihtoehtoisesti munakuppi. Puikoissa-kirjan* kansikuvapipon silmukkamäärillä siit tuli vihdoin sopiva ja pitkävartiset kämmekkäät putkahtivatkin sitten kasin puikoilta ilman sen kummempia synnytystuskia.

*En suinkaan oo haksahtanut ostamaan moista hetale-kirjaa, se on kirjaston tätien. Tai ehkä voisin haksahtaa, jos se on puolen vuoden päästä suomalaisessa melkein - 50 % niinku Sukkasillaan on nyt :)

Eilisen postauksen mantsikkalanka muuten loppui kesken ja siitä tuleekin erittäin matalavartiset sukat jollain vähemmän lankasyöpöllä mallineuleella. Olisko ihan basic sileä neule, sitä näkee nykyään sukissa aika vähän. Jaahas, jonkun taitaa olla aika kömpiä pehkuihin.

Monday, October 02, 2006


Mörvelö...


...joka kuitenkin istuu. Lanka mansikka kool aidattua luonnonvalkoista seitsemää veljestä ja mallineule Tropicanoista. Nyt vaan pidetään peukkuja, et lankaa piisaa toiseen samanmoiseen :)