Sunday, July 31, 2005

Heii...

kymppitonnihan menee rikki ihan just-kohta. Kuka satut olemaankin, jätä kommenttia niin kehittelen sulle jotakin :)

Thursday, July 28, 2005

Vaaleanpunainen poncho III ja ihq kaukolaina


Tämän blogin historian kolmas vaaleanpunainen poncho valmistui eilen. Butterflyta paloi vain ~150 grammaa. Kiinteitä silmukoita tai hapsuja reunaan Terden tapaan suunnittelin, mutta en lähtenyt kuitenkaan väsäämään. Kaiken tämän vaaleanpunaisen hörsellyksen keskellä yllättäen pidän kuitenkin aika simppelistä tyylistä.

Uu, sitä voi pitää näinkin päin. Nyt kun saatais vielä kunnon kesäkelejä niin pääsisin ulkoiluttamaankin sitä.

Muistan lukeneeni useammastakin blogista kahden harrastuksen yhdistämisestä - samanaikaisesta lukemisesta ja neulomisesta. Surffaillessa toki oon neulonut minäkin, mut että kirjaa lukiessa... Kaikkeahan sitä pitää uteliaana kokeilla...

Pyykkipoika pitelee aikas kiltisti tämän kirjan sivuja aloillaan. Tein opinnäytetyöni samaa aihetta sivuten, ja se jaksaa ajankohtaisuudessaan kiinnostaa mua edelleen. Jos kiinnostuit, kirjasta on enempi juttua täällä, täällä ja täällä.

Toinen kirjastosta kotia laahamani opus (jonka kaukolainaaminen vaati ankaraa neuvottelua kirjastontädin kanssa) sai aikaan melkein riemunkiljahduksia. Armaanikin kommentoi, että onpas fiksu kirja, kun on ohjeet jaoteltu noin. Luulin tosin, että tunnin - parin projekteihin saisi lankavarastoja tuhlailtua, mutta eih, uutta lankaa pitänee kirjasta inspiroituneena taas hankkia... :)

Monday, July 25, 2005

Butterflysta huivituotetta ja muita mietteitä


Valkoisesta hellepäivän huivista tuli onneton pätkä, koska lanka loppui kesken - vaikka tarkoitus oli taas käyttää jämät pois. Pitää siis penkoa jostakin vielä kerä valkoista Butterflyta. Hmm, Prismassa ne eivät olleet ainakaan vielä viime viikolla laittaneet sitä aleen, sieltä voisi siis vielä löytyä.

Päättelin kyseisen tekeleen silmukat kuitenkin saadakseni pitkät vitosen puikot vapaiksi kuvan viritelmää varten. Vaaleanpunainen perhonen alkoikin neuloutua Fifi kakkoseksi. Tai oikeastaan kahdeksi Fifi kakkoseksi, koska ajattelin mukailla siitä Fanninmallisen pikkuponchon. Saa nyt nähdä miten lanka tällä yrittämällä piisaa.

Viikonloppuisissa äitykän emännöimissä koto-kotona pidetyissä grillipirskeissä juteltiin neulomisesta sen verran, että erästä tekemääni Fifiä pyydettiin vähän jatkamaan (vähän tylsää, mutta ok, jos siitä sitten tulee käyttökelpoisempi) ja joskus Funnysta neulomaani isoa huivia ihasteltiin ja tilattiin toinen samanmoinen (ok, oli nopeaa neuloa ja tilaaja lupasi kustantaa langat).

Kummitäti tekstaili vielä eilen Novitan uutuuksista ja kertoi uudessa Pirkassa olleen Novitan/Citymarketin mainos. Eräs naapurimme hylkää Pirkkansa aina alakerran postilaatikoiden päälle, joten kaappasin sen taas talteen ja siinähän oli ihan kiva tällainen - varmaan toosi käytännöllinen.

Thursday, July 21, 2005

Uusi alku


Fifistä yli jäänyt vajaa kerä Butterflytä alkoi puoliksi itsellään neuloutua Hellepäivän huiviksi, kun nollailin sohvalla työpäivän jälkeen. Kuvaa varten se sai taustakseen ikivanhan Bang & Olufsenin kaiuttimen. Yhtään hifistejä liikkeellä? -Saa esittää villejä veikkauksia miltä vuodelta kaiutin on. Sitä on customoitu Ikean jalalla ja uusilla elementeillä tämän vuosituhannen puolella ja se on ennakkoperintöä vanhemmiltani.

Wednesday, July 20, 2005

Toka kerta

Tapasin tänään toista kertaa elämässäni ihmisiä, joihin olen tutustunut netissä - juuri niin kuin äidit lapsiaan varoittavat. ”Eka kertani” oli Turussa KIP-päivänä ja toinen kerta siis tänään Tampereen neuletapaamisessa, jossa mukana olivat ainakin Johanna, Kirsiär, Minna, Annev, neulomon Käpy, dippainssi-Emilia, toinenkin Anne ja muutama muu, joiden nimiä en nyt saa mieleeni – anteeksi. Annev:llä oli mukanaan kamera (ja pohjaton kassillinen neulojain aarteita), joten tulevaisuudessa ehkä saamme nähdä tilaisuudesta kuviakin… Oli kivaa saada bloggaajille kasvot ja jutustella vaihteeksi ihan livenä.

Just kun kuulin Johannalta, että blogissani on aina vaaleanpunaisia juttuja, löysin kotimatkalla ihanan kansion joka halusi lähteä mukaani. Mappi innoitti mut vihdoin järjestelemään sekaisia hyllyjä, paperinivaskoita ja muuta kaappeihin kertynyttä pikkusälää. Aiheeseen liittyen mulla oli kuviakin, mutta koska Hello päätti alkaa kiukutella mulle, ette nääkään niitä nyt.

Ai niin, neuloin tapaamisessa yhtä salamyhkäistä juttua. Valitettavasti voin julkaista siitä kuvatuotetta vasta kun se on valmis ja saajallaan.


Tuesday, July 19, 2005

Butterfly-Fifi valmis ja muita kuulumisia


Piti ottaa ja ryhtyä päivittelemään yleisön pyynnöstä. Kiitos sun Susanna, saan sanoa niin :)
Sain Butterfly-Fifin vihdoin valmiiksi. Armaanikin jo ehti sanoa, että ootpa sä neulonut sitä kauan ja sinnikkäästi. Blogipäivityksestä, jossa ilmoitan aloittaneeni huivin, laskettuna 15 päivää siinä tuhraantui. Jälkimmäinenkin huomio pitää paikkaansa, sillä mitään muuta ei tänä kahtena viikkona ole tullut neulottuakaan. Kuva on vähän huono, kun en jaksanut vaihtaa fiinimpiä vaatteita, langanpäät on päättelemäti ja kuvaajallakin oli kiire lähteä yövuoroon.


Osallistuin Distant Knitterin järjestämään sukkavaihtoon ja posteljooni toi eilen nämä syötävän suloiset sukat suoraan San Diegosta. Kiitos Tuulia!


Lisäksi on tullut taas shopattua vähän lankaa… Harmaat (poistunut väri, kelpaako syyksi?) merinovillaiset (tämän ainakin on kelvattava!) Woolit löytyivät ja loikkasivat mukaani Milleristä, joka on huippuhalpa-marketti Kylmäkoskella mukavasti kotimatkani varrella. Vaaleansininen Samos ilmoitti tänään Cittarissa haluavansa pipoksi armaalleni ja vaaleanpunainen Butterfly ehkä Hellepäivän huiviksi itselle. Kumma kuinka olen tykästynyt Butterflyyn juuri nyt kun sitä myydään joka paikassa uloskantohinnoin, eikä sitä saa enää sen jälkeen - ainakaan joka marketista.

Nyt pitää nopeasti aloittaa vielä jotain pientä ja kivaa huomiseen Tampereen neuletapaamiseen mukaan otettavaksi. Tapaaminen on täällä. Ai niin, Pienessä neuleblogissa oli linkki tänne ja sieltä löytyi kiva tällainen (pdf-tiedosto). Mulla olisi beigeä Kid Mohairiakin jossain kaapin perukoilla… Noh, ei ehkä ihan tämän vuodenajan neule, vielä.

PS. Jos kaikki meni niin kuin piti, taisin onnistua liittämään samaan entryyn useamman kuvan, hooray!

Monday, July 11, 2005

Takkuavaa neulomista, lankahamstrailun suunnittelua, pieni ostos ja uusia lehtiä…

Koskapa ”minä” kysyi commentseissa Fifin edistymisestä, piti ryhtyä pitkästä aikaa päivittelemään… Kiitos siis kysymästä, Butterflysta tekeillä oleva Fifi on aikas takkuista neulottavaa ja homma edistyy vähän nihkeästi. Kuten moni muukin on kirjuutellut, lanka tuppaa halkeilemaan – tai menemään sääpuoleen, niin kuin mamma sanoo – ja takertumaan kuiviin käsiin ja rispaantuneisiin kynsiin. Leveyttä on nyt parinkymmenen ruudun verran ja lankaa kulunut vajaa kerä. Vielä on siis matkaa tavoitteeseen, sillä pidän itse suurista huiveista ja haluan tehdä sellaisia toisillekin.

Lisäksi olen suunnitellut lankahamstrailua, kun olen lukenut niin monesta paikasta Anttilassa olevan lanka-ale. Vielä en kuitenkaan ole saanut aikaiseksi, kun en ole onnistunut keksimään mitä oikeasti tarvitsisin.

Sen verran lankaa olen sentään shoppaillut, että tilasin joku aika sitten Vihreästä Vyyhdistä puuvillaista sukkalankaa erästä pientä systeemiä ja ihan itseäni varten. Kerien alta pilkottaa jo pieni yritelmä, mutta tämäkään lanka ei ole ollut oikein suostuvainen suunnitelmiini. Viime viikolla tutkailin innolla myös uutta Modaa ja Novitaa, joista jälkimmäisestä pidin kovasti paljon enemmän. Juttua lehdistä oo ollut mm. täällä ja täällä. Dekossakin oli sivun verran virkattuja juttuja ja lehden mukaan karkkiväristä, hippihenkistä virkattua pintaa näkyy nyt kaikkialla. Niin ja viikonloppuna lainasin äitykältä uuden Kotivinkin. Ei, ei sen virkatun jakun takia, vaan niiden ihanan mummomaisten Samoksesta virkattujen pannulappujen vuoksi. Uutta Pirkkaakin metsästin ihan vaan neuleohjeiden perässä, kunnes huomasin viime numeron olleen kesä-heinäkuun tuplanumero. - Järkyttävän lyhyt muuten tuo tytön toppi.


Viikon shoppaus

Tuesday, July 05, 2005

Uusi Knitty ilmestynyt...

ja varsin miehekkäässä asussa tällä kertaa, kuten Tiina jo ehti Neulontalistalla kommentoimaankin. Noh, eipä tarvii miettiä, että mitä sitä neulois miespuoleisille joululahjaksi, sukkia vai sukkia, sillä nyt on valinnanvaraa. Armaalleni vois passata Tychus; vähän vaihtelua iänikuisille ribbipipoille (niitä on ainakin 10), isä vois tykätä Manly mittseistä ja varmaan Blue hillsiäkin pitää kokeilla. Luckykin viehätti, ainakin mua.

Monday, July 04, 2005

Kesä-Fifi tulollansa


Viime viikkoinen alennuslankahyllyjen ja -korien äärellä seisoskelu jäi kummittelemaan ja vahinko piti ottaa tänään takaisin ostamalla pari kerää Butterflytä. Hoksasin viikonloppuna, ettei armaani serkun kolmikymppisiin ole enää montaa viikkoa, ja päätin neuloa suhauttaa lahjaksi Fifin (vaikka pohdiskelin Fifi II ja Hellepäivän huivin ohjeetkin kourassa hetken). Kati pohdiskeli hiljattain, että kaikilla naisilla, joille hän on sukua, on kohta Fifi. Hassu juttu, mutta mä en oo tullut neuloneeksi Fifejä muille sukulaisille kuin äitykälle, eiväthän tulevat anopit (oma ja siskon) ole vielä sukua, eikä Neulova Ystävä. Pitääkin ryhtyä "merkkamaan" omia sukulaisnaisiaan - siis lissee lankoo ostamaan! :)

Sunday, July 03, 2005

Kuin kaksi marjaa…


…toinen on vähän venahtaneempi ja toinen ihan uusi.

Virkkasin kuvassa vasemmalla nököttävän kassin muistaakseni kesällä 2001 Novitan Balista. Kassinretale on palvellut neljä vuotta emäntäänsä, joka on käyttänyt sitä vaihtelevalla aktiviteetilla. Tällä hetkellä kassi on syönyt kirjoja, jotka sen emännän pitäisi kiikuttaa kirjastoon. Toisinaan siinä kuljetetaan menomatkalla tyhjiä pulloja ja paluumatkalla ruokaostoksia, jolloin se sullotaan tuhottoman täyteen. Joskus se raukka on joutunut toimimaan myös istuinalustana, koska sen emäntä ei ole halunnut kankkunsa kastuvan tai kesähousujensa likaantuvan. Jossain vaiheessa kassin yhteyteen on liitetty myös virkattu kännykkäpussi, koska soivan kännykän kaiveleminen pohjattomaksi venyneen kassin uumenista on jotenkin noloa.

Hyvin palvellut, joskin nyttemmin nukkavieru kassi, kaipasi kaverikseen paremmin emäntänsä tämän hetken väreihin sopivaa kassia. Novitaklubin Neulomosta emäntä bongasi sopivasti jonkun ihmettelemästä mitä tehdä kirpparilöytö-Balista, ja tarjoutui ostamaan langat, ellei klubilainen keksisi langoille käyttötarkoitusta. Niin syntyi kuvassa oikealla keimaileva kassi.

Friday, July 01, 2005

Marimekko-hössötystä ja virkatut tossuset

Kuten muutamien julkaisemieni kuvien taustoista on voinut päätellä, olen hurahtanut Marimekkoon. Lempparikuosi on Unikko ja Isolan Maijan näyttelyyn on päästävä (ja kun Tampereelta kerran lähtee pääkaupunkiin, eiks olis fiksua poiketa ainakin paljon puhutussa Menitassa...) Katin ja Susannan kommentoitua verhoja pitää esitellä seuraavat:


Se näyttää tuikitavalliselta penaalilta, mutta kätkee sisäänsä kasan neuleiden viimeistelyyn tarvittavia tilpehöörejä, jotka olivat ennen aina hukassa. Minnan samansukuinen kapistus näyti syönneen virkkuukoukkuja... pitäisiköhän koukuille ostaa oma :)


Inhosin tätä käytettynä ostettua pyykkikoneen rakkinetta, kunnes armaani antoi mulle luvan liisteröidä sen pintaan kukkia. Miten tämä sitten liittyy neulomiseen? - No sillä huovutetaan juttuja ja testataan kestääkö lanka konepesua.


Tässäkin blogissa virkataan. Näitä Erika Knight: Tyylikästä virkaten –tossuja on nähty muistaakseni myös Ziinan ja ainaoikein-blogeissa. Nämä tossut päätyvät kiitokseksi kultaiselle ihmiselle, josta tulee toivottavasti tulevaisuudessa ihan sukulainen. Vaihtokauppana saan Hollannin tuliaisina Hello Kitty –paidan, jee!

Ja vielä sattumus opiskelija-asuntosäätiön arjesta: unohdin ihqun (katsokaa, mäkin oon oppinut käyttämään tätä sanaa) pinkin Gilletteni saunalle tiistaina, mutta onneksi kukaan karvainen teekkari ei ollut pöllinyt eikä toivottavasti edes lainannut sitä.