Thursday, April 28, 2005

Taattua Novita-laatua *prkl*

Novitan lankojen laatua on mönnitty ainakin Neulontalistalla, Novitaklubin Neulomossa ja muissakin blogeissa, joten kannanpa minäkin korteni kekoon. Katsokaapa mitä löysin kerästä Kotiväkeä! Keskellä ohutta, merseroitua puuvillalankaa on yhtäkkiä tällainen pumpulimainen möykky. Vähän samansukuisia kikkaroita nyrhin kynsisaksilla talvella Seitsemästä Veljeksestä.


Möykky keskellä Kotiväkeä Posted by Hello

Ja nyt kun kerran Kotiväkikerää tuli esiteltyä ihan virallisesti, pitänee joskus varmaan myös esitellä mitä siitä tuli isona. Olen huomannut sen tehokkaaksi itseään takalistolle potkimis –keinoksi; esitellään keskeneräisiä töitä blogissa, niin paine saada ne valmiiksi kasvaa.

PS. Tuhannen kävijän raja on rikkoutunut edellispäivänä tai eilen, kiitos kaikille, etenkin äänessä olleille kommentoijille. Turhaanhan minä tän blogin perustamista jännitin.

Monday, April 25, 2005

The Official Kittyville Hats

Sain Stitch’n Bitch Knitter’s Handbookin armaaltani joululahjaksi (huolella oli toivomuslistaa luettu, kiitos) ja siitä piti heti kokeilla The Official Kittyville Hatia pikkuisilla sarvilla. Tämä oli ensimmäinen työni, jonka neuloin lontooksi.

En halunnut tehdä pipoa kutittavaisesta villalangasta, mutta Novitan valikoimaan ei kuulu kutittamaton villalanka, kun Woolkin muuttui merinoisesta ihan tavallisen villaiseksi *mur*. Tein pipan sitten Samoksesta – tietenkin pinkkinä – ja ihan lämpöinen talvipipo siitä tuli. Talvella ajellessani autolla tämä päässä, rinnalleni liikennevaloissa pysähtyneen auton mieskuljettaja nauroi suurieleisesti katsoessaan minua. Miksiköhän…? Osaatteko sanoa? Toinen pipasta saamani palaute oli opiskelukaverin pehmo pikkupirulainen -nimitys ja kolmas kaupan kassatädin ”anteeks nyt, saaks’ sanoo, että ihana pipo”.

Eräällä harjoittelujaksolla ohjaajani tykästyi pipoon hurjasti, ja päätin neuloa hänelle samanlaisen, mutta punaisena ja kaksinkertaisesta Floricasta. Eihän tätä lasketa lahjonnaksi hyvän loppuarvioinnin toivossa? :) Kolmas pirulaispipo syntyi taas Samoksesta, mutta khakinvihreänä anoppikokelaalleni, joka myös tykästyi pieniin pirulaisen sarviin. Hän saa pipon nimpparilahjaksi vasta vapunaattona, joten shh… älkää kertoko sitä hänelle.


The Official Kittyville Hat I Posted by Hello


The Official Kittyville Hat II Posted by Hello


The Official Kittyville Hat III Posted by Hello

Sunday, April 24, 2005

Valmiina kesään

Kesään pitää valmistautua hamstraamalla puuvillaisia ja muita kesälankoja, tutkailemalla toppi- ja bikiniohjeita, suunnittelemalla kesälomamatkaa tänne (lankaostoksille), mutta myös hankkimalla tätä ja tätä.


Kesään valmistautuminen aloitettu Posted by Hello

Wednesday, April 20, 2005

Villejä rubiineja ja Minä suojelen sinua taiteelta

Missäs se olikaan se sivusto jonne saa ilmoitella väärin kuultuja laulunsanoja…?

Olen Maija Vilkkumaa –fani ja ostin tietenkin uuden levyn viime viikolla heti sen ilmestyttyä. Kuuntelin sitä vähän puolihuolimattomasti ja ihmettelin ääneen armaalleni, että onks näissä sanoissa nyt jotain järkeä, kun tässä lauletaan, et kuuntelen jeesuksen luita. No joo, Yksi-kappaleen kertosäehän menee oikeasti näin ”yksi on suurempi muita/nyt ja aina/ja kun sen kohtaat et kysele hintaa/tai kuuntele jeesusteluita/ne ei mitään paina/ne ei helli ja polta sun rintaa.”

PS. Otsikossa on Isokankaan Antin teosten nimet.

Monday, April 18, 2005

Miusta jotakin...

Jotain ihtestänikin kertoakseni…

Olen 22 vee opiskelija, ja vakaa aikomukseni on valmistua 31.5.05 yhteensä 16 vuoden yhtäjaksoisen koulunkäynnin ja opiskelun jälkeen.

Kun olin 5-vuotias, tätini opetti minut neulomaan ainaoikeaa. Muistan vieläkin puikkojen olleen paksut sukkapuikot ja langan kirkkaansinistä. Jo ennen tätä isä oli opettanut minut virkkaamaan ketju- ja kiinteitä silmukoita punaisella puuvillalangalla, joka meinasi koko ajan mennä sääpuoleen. Ensimmäiset sukat syntyivät yhteistyössä mammani kanssa ollessani ekalla tai tokalla luokalla. Innostus käsitöihin on ollut aina kova. Varsinaisen valaistumisen koin joulun alla 2000, kun ostin ensimmäisen Novita-lehteni ja aloitin ohjeiden mukaan neulomisen, joka tuottikin käyttökelpoisia neuleita suuremmalla todennäköisyydellä.

Neulon joka päivä – jos en, niin olen kipeä tai todella kiireinen. Viime talvena opettelin julkineulomistakin, vaikka se alkuun vähän nolostuttikin. Jos siis näit TKL:n bussissa pipoa tai kaulahuivia neulovan tytön, se saatoin olla minä. Toisen valaistumisen koin joskus viime ”kesän” (ei sellaista sadekautta voi kesäksi kutsua) lopulla löytäessäni Marjutin neuleet ja myöhemmin sen kautta suomalaiset neuleblogit, kun hain googelilla neuleohjeita. "Onko tässä maassa muitakin yhtä neulehöperöitä? Ai, en olekaan ainoa hurahtanut." Melkein päivittäinen blogien selailu onkin ajanut mut entistä syvemmälle tähän suohon; olen huomannut neulovani ajatuksissani tai ainakin suunnittelevani neulomista yhä useammin ja hamstraavani lankaakin melkein viikoittain.

Fifi-kavalkadi

Näitä on tullut tehtailtua nyt neljä, Fifejä nimittäin. Ensimmäinen syntyi puuterinvärisestä Hippystä, jonka sain siitä hyvästä, että värväsin kaverini Novitan tilaajaksi. Tämä Fifi päätyi toivottavasti tulevalle anopilleni, joka ihastui huiviin heti ensinäkemältä. Seuraavan Fifin neuloin ihan itselleni, vaaleanpunaisesta tietenkin. Kolmas syntyi 50-vuotislahjaksi siskoni toivottavasti tulevalle anopille Tennesseestä. Se sai erikoisen nimen "anteeksi, että pilasin juhlasi", koska olin tarjoilemassa hänen 50v. juhlissaan vailla taitoa tai kokemusta tarjoilemisesta. Pelkäsin kuollakseni, että kaadan kahvit jonkun syliin, poltan kastikkeet pohjaan ja kaadun nokilleni kantaessani kakkua tai alkumaljatarjotinta. Vasta neljännen Fifin sai kultainen äitiliinini. Sininen Santorini näytti jo kerällä kauniilta ja neulottuna ihanan taivaanväriseltä. Siinä on pieniä harmaita kohtiakin - kuin ukkospilviä. Onneksi ne ovat kuitenkin pieniä.


Hippy-Fifi Posted by Hello


Kid Mohair -Fifi Posted by Hello


Anteeksi, että pilasin juhlasi -Fifi Tennesseestä Posted by Hello


Taivaanvärinen Fifi Novitan Santorinista Posted by Hello

Pipoja

Monella lähipiirin pikku-ukolla on synttärit näin keväällä, niinpä neuloin heille lahjukseksi kevät-/kesäpipoja. Kaksi ensimmäistä vasemmalta ovat Ministä ja kolmas Samoksesta.


Pipoja pikkumiehille Posted by Hello

Sunday, April 17, 2005

Vihdoinkin...

...vasta kolme kuukauttahan olen tämän blogin perustamisen kanssa jahkaillut :) Mutta nyt vihdoin Neulovan ystäväni kevyen painostuksen alla sain tämän perustettua. Eli tervetuloa lukemaan ja toivottavasti jatkossa katselemaankin mun neulomuksistani/neulomuksiani.